Bitlis'ten acı haber: 2 şehit, 4 asker yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Bitlis'ten acı haber: 2 şehit, 4 asker yaralı

GÜNDEM Haberleri  / AA/İHA

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca Anadere Köyü kırsalında icra edilen Eren-11 operasyonunda 1 güvenlik korucusu ile yaralı olarak hastaneye kaldırılan Jandarma Teğmen Baki Koçak şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Acı haberi Bitlis Valiliği duyurdu. Tatvan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Anadere Köyü kırsalında yürütülen "Eren-11 Şehit Jandarma Asb. Kd. Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63" operasyonunda 1 korucu ile 1 jandarma personeli şehit oldu, 4 jandarma personeli ise yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çıkan çatışmada, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 1 güvenlik korucusu ile tedavi altına alınan yaralılardan Jandarma Teğmen Baki Koçak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. 4 Jandarma personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralılar Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Çatışma bölgesinden kaçan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir."

"Yüce Türk milletine baş sağlığı dileriz" ifadesine yer verilen açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile huzur ve güveni sağlamak amacıyla il genelinde operasyonlarını artırarak terör mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğü kaydedildi.

BİTLİS ŞEHİTLERİ İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ
Tatvan ilçesinin Anadere köyü kırsalında yürütülen 'Eren-11 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir 2021-63' operasyonunda, dün gece bölücü terör örgütü mensuplarıyla çatışma çıktı.

Bitlis'ten acı haber: 2 şehit, 4 asker yaralı

Çatışmada Güvenlik Korucusu Yücel Aki olay yerinde, Teğmen Baki Koçak ise kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Şehitler için Bitlis İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşu ile başladı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ve duanın yapılmasıyla Güvenlik Korucusu Yücel Aki defnedilmek üzere Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyüne, Teğmen Baki Koçak ise memleketi Yozgat’a uğurlandı.

Bitlis'ten acı haber: 2 şehit, 4 asker yaralı

Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...