İsviçre, Türkiye’yi 'kırmızı liste'den çıkardı

Düzenleyen:
İsviçre, Türkiye’yi 'kırmızı liste'den çıkardı

GÜNDEM Haberleri

İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisi (BAG), riskli gördüğü ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkardı. Böylelikle Türkiye'den İsviçre'ye gidenler karantinaya alınmayacak

İsviçre, koronavirüs sebebiyle bazı ülkeden gelenleri karantinaya alıyordu. Bu kırmızı listede Türkiye'de bulunuyordu. Ancak dünya genelinde vakaların azalması üzerine yeni BAG, listeyi güncelledi. Böylelikle Türkiye, İtalya, Hırvatistan, İran, Lüksemburg ve Güney Kıbrıs 'güvenilir' listesine dâhil edildi. Bu ülkelerden gelenlerin, İsviçre’ye girerken herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmayacağı bildirildi. Kararın yarın itibarıyla geçerli olacağı belirtildi. Bu arada, Almanya'da Saksonya ve Thüringen federal eyaletleri, Fransa'da Occitanie ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgeleri ve İtalya'da ise Apulia ve Campania bölgeleri güvenli bölge olarak belirtilen diğer yerler oldu.

BÜYÜK BRİTANYA ENDİŞE VERİCİ ÜLKELER LİSTESİNDE

İsviçre yönetimi yaptığı açıklamada, dünyada koronavirüs ile ilgili ‘endişe verici’ ülkeleri, Brezilya, Hindistan, Kanada, Nepal, Güney Afrika ve Büyük Britanya olarak bildirdi. Risk listesindeki ülkelerden İsviçre'ye giriş yapan herkes on gün karantinada kalırken kişilerin Covid testlerinin negatif çıkması durumunda bu süre yedi güne iniyor.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...