Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul'da 13 ilçede eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, DEAŞ adına faaliyette bulunan yabancı uyruklu 14 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik 13 ilçede 20 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, İstanbul'da DEAŞ adına faaliyette bulunan ve geçmiş dönemlerde Irak ve Suriye’deki çatışma bölgelerinde kaldıkları belirlenen radikal akımlara meyilli şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul Emniyetine dayanan bilgiye göre, örgütün Türkiye’ye sızan üye ve sempatizanlarına yönelik yürütülen söz konusu soruşturma kapsamında önceki gün yeni bir operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda hepsi yabamcı uyruklu olmak üzere 14 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon düzenlenen adreslerde aramayapan ekipler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Terörle Mücadele Şubesine getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan istihbarat raporlarına yansıyan veriler, örgütün Suriye ve Irak topraklarının bir bölümünde sağladığı saha hakimiyetini kaybettiğine işaret ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...