Bütün borcunu ödeyecekmiş!

Bütün borcunu ödeyecekmiş!

GÜNDEM Haberleri

Borcunun büyük bir kısmını ödediğini, geri kalanını da vereceğini iddia eden Mehmet Aydın, Türkiye’ye teslim olmasındaki gerekçeyi de açıkladı.

Çiftlik Bank vurgununun kahramanı “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, ani bir kararla firari hayatına son verdi. Aydın, Brezilya’da teslim oldu. Buradan da Türk polisine iade edildi. Önceki akşam Sao Paulo’dan tarifeli uçakla İstanbul’a getirildi. Uçaktan indirilmeden önce güvenlik gerekçesiyle çelik yelek giydirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesine getirilen Aydın, dün öğle saatlerinde 3 avukatıyla bir görüşme gerçekleştirdi.

BORCUNU ÖDEYECEĞİNE SÖZ VERDİ
Resmî sorgusuna henüz başlanmayan Tosuncuk’un ön görüşmede, bütün mağdurlarına borcunu ödeyeceği yönünde söz verdiği iddia edildi. Borcunun büyük bir bölümünü ödediğini de ileri süren Aydın’ın “Benim de borcum kadar alacağım var” dediği öne sürüldü. Mehmet Aydın, teslim olmasındaki gerekçeyi de açıkladı. Aydın, ailesiyle yaşadığı problemler sebebiyle bu kararı aldığını belirtti. Yurt dışındaki çevresinin de zorluklar çıkardığını söyledi. Bu arada, yanında götürdüğü birçok belgeyi de Emniyet’e teslim etti. Bu belgeler ile soruşturma dosyasındaki belgeler karşılaştırılacak. Tosuncuk’un ifadesi ise bugün sağlık kontrolünün ardından alınacak. On binlerce kişiyi mağdur eden Aydın hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık” gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...