'Tosuncuk'un en uzun gecesi: 60 soru sorulacak

Düzenleyen:
'Tosuncuk'un en uzun gecesi: 60 soru sorulacak

GÜNDEM Haberleri

‘Çiftlik Bank’ davası sanığı Mehmet Aydın'ın sorgulanmasına bu gece başlanıyor. Aydın için özel sorular hazırlandı.

On binlerce kişi mağdur ettikten sonra yurt dışına kaçan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde teslim oldu. Türkiye'ye getirilen "Tosuncuk" lakaplı Aydın, tarifeli uçakla İstanbul'a getirildi. Ön görüşmede bütün borçlarını ödeyeceğini söyleyen Mehmet Aydın'ın, ifade işlemlerine bu gece başlanacak.

60 SAYFADAN OLUŞAN SORU HAZIRLANDI
Ayrıca Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın’ın getirdiği evrakları inceledi ve bunlar müfettiş raporları ile karşılaştırıldı. Yapılan inceleme sonrası yaklaşık 60 sayfadan oluşan soru hazırlandı.


YURT DIŞINDAKİ TEMASLARI SORULACAK
Yöneltilecek sorular arasında firari olarak arandığı sırada yurt dışında kimlerle temas kurduğu ve beraberinde getirdiği belgeler yer alıyor. Mehmet Aydın’a soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın'la ilgili de sorular yöneltilecek. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Aydın’a, Türkiye'de mağdur ettiği kişilerin mali boyutu da sorulacak.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...