Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu hayatını kaybetti

Düzenleyen:
Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu hayatını kaybetti

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, az önce acı bir haber verdi. Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu olarak görev yapan Mehmet Ferhan Yorulmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından üzücü bir paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu "Değerli mesai arkadaşımız St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz'ı bugün maalesef kaybettik. Merhum Başkonsolosumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

GÖREVE GEÇEN SENE BAŞLAMIŞTI
Dışişleri Bakanlığından paylaşılan bilgi metnine göre 1964'te doğan Yorulmaz, 1990'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bakanlıktaki görevine 1993'te başlayan Yorulmaz, merkezde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Yurtdışı Tanıtım, Diplomatik Arşiv, Bilgi İşlem gibi birimlerde yurt dışında da Cidde Başkonsolosluğu, Atina Büyükelçiliği, Aşkabad Büyükelçiliği, Sidney Başkonsolosluğu, Podgoritsa Büyükelçiliği ve Meşhed Başkonsolosluğunda görevlerde bulundu. Yorulmaz, St. Petersburg Başkonsolosluğu görevine 14 Ekim 2020'de başladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...