"İhanette ilk hedef Huber Köşkü'ydü"

Düzenleyen:
"İhanette ilk hedef Huber Köşkü'ydü"

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılacak olan suikastı anlamak için öncesindeki hazırlıklara bakılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Aydın "Cumhurbaşkanının tatil planları tüm hazırlıkları değiştirdi" dedi.

15 Temmuz ihanetinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın, darbe girişimini “Asırlık Gece” kitabında anlattı. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programında soruları cevaplayan Hüseyin Aydın, o geceye dair bilinmeyenleri açıkladı. Avukat Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” çıkışı için "Bu söylem, örgütün mutfağında üretilmişti. Çünkü 15 Temmuzda ortaya çıkan tablo, örgütün uzun yıllardır algı ve propagandayla topluma kabul ettirmeye çalıştıkları yüzlerinin çok farklı olduğunu gösteren bir tabloydu. Bu algının yerle bir olması, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada faaliyetlerini sekteye uğraması anlamına geliyordu. Doğal olarak örgüt can havliyle bu senaryoyu ortaya attı, kendilerini aklamaya çalıştılar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devlet ve millet tarafından bertaraf edilen tehlikenin çok büyük olduğunu hatırlatan Aydın “Cumhurbaşkanımızın 20 yılda yaptığı hizmeti bir kenar bırakalım sadece o gece yaptığı hizmet, demokratik hukuk devletinin korunmasına ve bugün bağımsız ve özgürce yaşıyor olmamıza katkısı büyüktür” diye konuştu.

DİRENİŞ BEKLEMİYORLARDI

Örgütün darbeye hazırlık toplantılarında bir önceki darbeler üzerinden bir okuma yaptığına dikkat çeken Aydın “Daha önceki darbelerde bir halk direnişi yok. Dolayısıyla halk direnişine karşı esaslı bir planlamaları da yok. Halkın direnişi onları için fazlasınca asimetrik bir gelişmeydi. Onların kimyasını ve motivasyonunu derinden etkiledi” ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin zamanlamasına yönelik de konuşan Aydın “Örgütün MİT Başkanı Hakan Fidan Genelkurmay Karargâhı’ndan ayrılmadan önce darbe girişiminin öne çekilme kararı verdiklerini düşünüyorum” diye konuştu.

DİŞLİ’NİN ÇANTASINDA NE VARDI?

Aydın, Tümgeneral Mehmet Dişli’nin görevinin dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ikna etmek ve darbeyi tebliğ etmek olduğunu belirtti. Darbenin erkene alınmasından hemen sonra Mehmet Dişli’nin Genelkurmay Karargâhı’ndan çıkıp evine gittiğine dikkat çeken Aydın “Dişli’nin bir çanta ile geri döndüğünü görüyoruz. Darbe sürecindeki tebliğ ederken kullanacağı evrakları almak için gitti muhtemelen” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılacak olan suikastı anlamak için öncesindeki hazırlıklara bakılması gerektiğini belirten Aydın şöyle konuştu: Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in suikast girişiminin planlayıcılarından biri ve organizasyon lideri olduğuna ilişkin bir tereddüt yok. Yapılan ilk hazırlıklarda Cumhurbaşkanının Huber Köşkü’nde olacağı varsayılmış ve buna göre bir hazırlık yapılmış. Cumhurbaşkanının tatil planları tüm hazırlıkları değiştiriyor. İlk hazırlığa göre daha fazla asker katılacağı planlanıyor. Cumhurbaşkanına yönelik suikast Akıncı Üssünden yönetiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...