Bu defa yer İzmir: Flamingo ölümlerinin sebebi ne?

Düzenleyen:
Bu defa yer İzmir: Flamingo ölümlerinin sebebi ne?

GÜNDEM Haberleri

Tuz Gölü'nden sonra İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Gediz Deltası'ndaki doğal sit alanında da aralarında flamingoların da bulunduğu kuş ölümleri gerçekleşti.

Tuz Gölü'nde meydana gelen flamingo ölümlerinden sonra bir kötü haber de Gediz Deltası'ndan geldi. doğal sit alanında aralarında flamingoların da bulunduğu kuş ölümleri endişeye sebep oldu. Henüz nedeni bilinmeyen ölümlerin, kaçak avlanma sebebiyle gerçekleşebileceği düşünülüyor.

ÇOK SAYIDA KUŞUN CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Dün ilçeye bağlı Gediz Deltası'nda bulunan Ragıp Paşa Dalyanı'nda öğle saatlerinde telef olmuş, aralarında flamingoların da bulunduğu çok sayıda kuşun cansız bedeni bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Belediye yetkilileri bölgede inceleme yaparken, telef olan flamingoların cansız bedenleri toplandı. Özellikle Kuş Cenneti ve Gediz Deltası'nda yoğun olarak bulunan flamingoların ve başka türden kuşların ölümüne ilişkin, Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

NEDENİ KAÇAK AVLANMA MI?
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çiğli Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü yetkilileri, kuşların kaçak avlanma şüphesiyle telef olduklarını da değerlendirdiklerini, ölü bulunan kuşların vücudunda saçma izleri olup olmadığına dair inceleme yapılacağını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...