Terzioğlu: Maraş özbeöz Türk’ün mülküdür

Terzioğlu: Maraş özbeöz Türk’ün mülküdür

GÜNDEM Haberleri

ATBD Council Kurucu ve Onursal Başkan Uğur Terzioğlu, KKTC’nin yeni adının “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” olması gerektiğini söyledi.

Maraş’ın özbeöz Türk vakfının mülkü olduğunu kaydeden Terzioğlu “Burası, seneler önce İngilizlere kiralanmış bir toprağımızdır. Yunanlıların bu topraklarda binaları yapılmış olabilir ve onların da bu haklarını asla gasp etmiyoruz. Biz gelin binalarınızı onarın, sahip çıkın ama satmak isterseniz de hiç mani yok, satabilirsiniz diyoruz. Hâlen Rum kesiminin kullandığı havaalanı da Türk toprağıdır. Buna rağmen bu konuda ısrarcı olmuyoruz. 1974’de tapulu malları zorla ellerinden gasp edilen Kıbrıs’ın Türk kökenli vatandaşları hâlâ mallarına sahip olamıyorlar. Peki, şimdi nerede insani haklar, nerede BM kararlarına saygı!” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs ziyaretine de değinen Terzioğlu, “Cumhurbaşkanını selamlamak üzere Konseyimiz Genel Merkezinden 15 ve Kıbrıs Şubesinden 50’ye aşkın azamızla saygı duruşunda olacağız” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...