AB, kapalı Maraş'ın açılmasından rahatsız olmuştu: Türkiye'den cevap gecikmedi

Düzenleyen:
AB, kapalı Maraş'ın açılmasından rahatsız olmuştu: Türkiye'den cevap gecikmedi

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği, Kıbrıs'taki kapalı Maraş'ın açılmasına tepki gösterdi. Türkiye ise bu tepkiye sert şekilde karşılık verdi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye’den, Kıbrıs’taki kapalı şehir Maraş’ın Türk yönetimi altında açılmasıyla ilgili planı geri çekmesini talep etti. AB, Maraş için hazırlanan Türk planının geri çekilmemesi durumunda Türkiye’nin yaptırım ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

"AÇIKLAMANIN BİZİM İÇİN ÖNEMİ YOK"

Yapılan bu tehditkar açıklamaya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç "AB adına Maraş konusunda yapılan açıklamayı kınıyoruz. Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden kopuk ve sadece Rum tarafının görüşlerini yansıtan bu ve benzeri açıklamaların bizim açımızdan bir değeri ve hükmü yoktur. Üyelik dayanışması ve veto endişesi bahaneleriyle ortaya konulan bu yanlı AB tutumunun hiçbir problemin çözümüne katkıda bulunması da mümkün değildir" dedi.

"AB VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN"

Bilgiç “Kıbrıs meselesinin çözümü ve Maraş açılımı konusunda KKTC makamlarının önerilerine ve aldıkları bütün kararlara desteğimiz tamdır. Maraş açılımı KKTC Hükümetinin aldığı bir karardır. AB, 2004’te Annan Planı sonrasında Kıbrıs Türk halkına verdiği sözleri tutmalı ve KKTC’yi muhatap almayı öğrenmelidir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...