Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Pademirli: 20 yerde yangın var

Düzenleyen:
Bakan Pademirli: 20 yerde yangın var

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin birçok yerinde çıkan peş peşe yangınlar ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamada bulundu. Bakan Pakdemirli, 17 ilde çıkan 58 orman yangınının 38'inin söndürüldüğünü söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından ülke genelindeki yangınlar hakkında bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, 28-29 Temmuz'da 17 ilde toplam 58 orman yangını çıktığını aktardı. Pakdemirli, bu yangınlardan 38'ini kontrol altına alındığını belirtti. Bakan Pakdemirli, Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere yedi ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: Yangınları kontrol altına almak için 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4 bin personelimiz görevde. Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.


 

ADALET BAKANI AÇIKLADI, BAŞSAVCILIKLAR ARAŞTIRIYOR
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cennet vatanımızda çıkan yangınların kaynağı ve sebebi başsavcılıklar tarafından her yönüyle araştırılmaktadır. Bütün ihtimaller titizlikle inceleniyor, ilgili tüm kurumlarca gerekli adımlar hassasiyetle atılıyor." ifadesini kullandı.


 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin AltunTwitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarının, herkesin ciğerini yaktığını belirterek, yangınlar sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. Fahrettin Altun, "Milli servetimiz olan ormanlarımızdaki yangınları kontrol altına almak ve etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için Cumhurbaşkanımız, devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiştir. Tüm kurumlarımız, sahada vatandaşlarımızın yanında çalışmalarını sürdürmektedir." bilgisini paylaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...