Yangın oteli sardı, müşteriler deniz yoluyla tahliye ediliyor

Düzenleyen:
Yangın oteli sardı, müşteriler deniz yoluyla tahliye ediliyor

GÜNDEM Haberleri

Ciğerimiz yanıyor! Türkiye'yi kahreden yangınlar devam ediyor, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçesinde alevler otel bölgelerine doğru ilerledi. İşletmeler müşterilerini deniz yolu ile tahliye etmeye başladı, işte son durum...

Ormanlık alanda çıkan yangınlar yerleşim yerlerine doğru ilerledi, otellerin etrafını saran alevler ise tedirgin etti. İşletmeler anında harekete geçti gerek personelleri olsun gerekse müşterileri hızlı bir şekilde tahliyeye başlandı, işte son gelişmeler... Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınları devam ederken, yangın bölgesindeki otellerde de tahliye başlatıldı. Marmaris’te yangın tehlikesi altındaki oteller karadan boşaltılırken, Bodrum’da ise yangın bölgesindeki 3 otelin müşteri ve personeli deniz yolu ile tahliye edildi.
Yangın oteli sardı, müşteriler deniz yoluyla tahliye ediliyor
TAHLİYELER DENİZDEN YAPILDI
Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede büyüyerek bölgedeki otelleri de tehdit etmeye başladı. Alevlerin otelleri sarmaya başlamasından sonra bölgede yer alan 3 büyük otelin müşterileri ve çalışan personeli deniz araçları ile iskeleden alınarak güvenli bölgeye taşındı. Personel dahil 3 bin kişinin tahliyesi için günübirlik tur, balıkçı ve sahil güvenlik tekneleri seferber oldu. Zamanla yarışın yaşandığı tahliye sırasında teknelere alınan vatandaşlar deniz yolu ile Güvercinlik Mahallesi'ne getirildi. Bodrum Belediyesi ise tahliye edilen turistleri ilçedeki diğer otellere götürmek için çalışma başlattı.
Yangın oteli sardı, müşteriler deniz yoluyla tahliye ediliyor

YANGINDA SABOTAJ İDDİASI
Ekiplerin seferber olduğu yangınla ilgili sabotaj iddiası ortaya atıldı. Yangını kırmızı bir motosiklete bölgeye gelen 2 kişinin araziyi ateşe vererek hızla uzaklaştığı iddia edildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme ve soruşturmanın da sürdürüldüğü bildirildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.




Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...