Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan THK iddialarına cevap verdi

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan THK iddialarına cevap verdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, THK uçakları tartışmasına değinerek, "THK uçakları varmış da, neye göre söylüyorsun bunu? THK'nın elinde buralarda rahat kullanılabilecek uçak falan yok." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camisi'ndeki cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor." ifadelerini kullandı. 

Yangın söndürme çalışmalarına ilişkin Erdoğan, "THK'nin elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok. 45 helikopter ile ve bunlar fonksiyonel helikopterler, bunlarla çalışıyoruz. İnsansız hava araçlarımızla bölgelerin durumunu sürekli inceliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya'dan ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. 1140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediliyor. 28-30 Temmuz'da 71 orman yangını ne yazık ki çıkmış vaziyette, 57'si kontrol altına alındı, 14 orman yangınını kontrol altına alınma çalışması devam ediyor." 

Orman yangınlarından etkilenen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz."

Açıklamasında Kovid-19 ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz." diye konuştu.

AŞISIZLARA KISITLAMA UYGULANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'aşısızlara kısıtlama gelecek mi?' sorusuna, "Biz değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık. Değişik zamanlarda değişik sesler çıktı. Biz hapis hayatı mı yaşayacağız,böyle mi olacak gibi... İlk kabinede yine bu konuları ele alacağız. 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz. Durumu tekrar ele alacağız. Biz normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içindeyiz. Bütün tedbirleri alıyoruz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız." şeklinde cevap verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...