HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB’den Türkiye’ye yangın söndürme uçağı

Düzenleyen: /
AB’den Türkiye’ye yangın söndürme uçağı
Yangın, Türkiye, Orman, Muğla, Adana, Bodrum, Marmaris, Mersin, Haber

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği, Türkiye’de çıkan orman yangınlarının söndürülme çalışmalarına destek olmak için uçak yolladı.

Türkiye'nin ciğerleri günlerdir yanıyor. Kimi yangınların kontrol altına alındığı bu günlerde, çeşitli ülkelerden söndürme çalışmaları için yardım geliyor. Bu bağlamda, Türkiye’de devam eden orman yangınlarına müdahale için Avrupa Komisyonu tarafından uçak yardımı yapıldı. Yangınlarla müdahaleye destek amacı ile Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağı ve İspanya'dan ise 2 Canadair uçağının Türkiye’ye gönderilmesi için harekete geçti.

TÜRK MAKAMLARIYLA DÜZENLİ OLARAK TEMAS HALİNDE
Türkiye’de devam eden orman yangınlarının ardından Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği aktarıldı. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye, AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdi. Avrupa Komisyonu anında yanıt olarak, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağı ve İspanya'dan 2 Canadair uçağının harekete geçirilmesine yardımcı oldu” denildi.
Söz konusu yangın söndürme uçaklarının Avrupa sivil koruma varlıkları rescEU'nun bir parçası olduğu aktarılan açıklamada, Avrupa Birliği'nin 7/24 Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas halinde olduğu ifade edildi.

"DAHA FAZLA YARDIMA HAZIRIZ"
Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic yaptığı açıklamada, "AB, bu çok zor zamanda Türkiye ile tam dayanışma içinde. Yardım sunan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halkı ve ölümcül yangınlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan ilk cesur müdahale ekiplerinin yanında. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız" dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...