Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selin ardından Babaçay köyünden ilk görüntüler

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Selin ardından Babaçay köyünden ilk görüntüler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Batı Karadeniz’deki sel felaketinin etkileri halen devam ediyor. Sinop’ta selden en çok etkilenen köylerin başında ise Babaçay köyü geliyor. Selin vurduğu köyde köylüler çareyi evlerin çatısına çıkmakla bulmuştu. Köyün son hali ise iç yaktı.

Türkiye’nin Batı Karadeniz’i selle mücadele verirken karşılaşılan manzaralar herkesi derinden üzmeye devam ediyor. Sinop’un Babaçay köyü de selin yaşandığı yerlerden bir tanesiydi.

SEL FELAKETİYLE 30 EV YIKILDI

Babaçay köyünde 60 hane bulunurken selden dolayı 30 ev yıkılmış durumda. Selin boyutunun ne derece büyük olduğunu köprünün üzerinde kalan tomruklarla gözler önüne seriyor. Sel felaketinden sonra köy sakinleri yıkılan evlerini terk etmeye başladı. 3 gün aradan sonra kara yolu ulaşımı sağlandığı köyde mahsur kalanlar için de temel ihtiyaç yardımı yapılıyor.

Selin ardından Babaçay köyünden ilk görüntüler

“EVİN ÇATISINDA MAHSUR KALDIK”

Evin çatısında mahsur kalan 82 yaşındaki Haşim Aydın, sel sularının ortasında kaldığını belirterek, “Evin üzerinde mahsur kaldık. Sel evin iki tarafından gelince biz dışarı çıkamadık. Yani evin üzerinde kaldık. Ne aşağıdan, ne önden, ne bir yerden. 3 kişi kaldık. Helikopter gelene kadar 5-6 saat bekledik üstünde” dedi.

Selin ardından Babaçay köyünden ilk görüntüler

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...