Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB'den deprem raporu: 48 bin bina risk altında

Düzenleyen:
İBB'den deprem raporu: 48 bin bina risk altında

GÜNDEM Haberleri

İBB tarafından yapılan deprem ve yapı stoğu araştırması, İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem olması halinde 48 bin binanın ağır bir şekilde hasar alacağını ortaya koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin deprem ve yapı stoğu araştırmasında kritik bir tespit yer aldı.

İBB'nin çalışmasında Binaların demir kalitesi, beton dayanıklılığı, yapı özellikleri incelendi. Şehirdeki binaların deprem analizi yapıldı.

48 BİN AĞIR HASAR, 150 BİN BİNA ORTA HASAR ALABİLİR 

Rapora göre; söz konusu büyüklükteki depremde tahminlere göre; 48 bin bina ağır hasar, 150 bine yakın bina da orta hasar alabilir.

Rapora ilişkin açıklama yapan İstanbul Şehircilik Atölyesi Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Aydoğdu, 2000 yılı öncesi inşa edilen 790 bin yapı içinden mekanik bilgilerin toplanarak bina bazında risk sıralaması yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

Bunun için adrese dayalı tespite başladıklarını söyleyen Aydoğdu, "Bu verileri sahadan topladığımız verilerle daha gerçekçi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

HALİÇ'İN BATISI TEM'İN GÜNEYİ RİSKLİ

Raporda Haliç'in batısında ve TEM'in güneyinde kalan bölgelerin zemin olarak ve faya yakınlık bakımından diğer bölgelere göre daha hassas bir yapıda olduğu değerlendirmesine de yer verildi.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Belediye ekipleri yıl sonuna kadar 39 ilçedeki incelemeleri tamamlamayı hedefliyor. Araştırma sona erdiği zaman rakamların belli oranlarda değişişebileceği ifade ediliyor. Risk analizi için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...