Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine rektör atadı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine rektör atadı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Söz konusu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine rektör atadı

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Mehmet Naci İnci, lisans derecesini 1987 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi'nden; doktora derecesini 1993 yılında İngiltere Heriot-Watt Üniversitesi'nden almıştır. 1993-1994 yılları arasında ABD'de Stanford Üniversitesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde fiber optik iletişim sistemleri üzerine doktora yapmış ve sonrasında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996 yılında Doçentliğe yükseldi. 1999 yılına kadar aynı bölümde çalıştı.

1999-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin laboratuvarlarının ve müfredatının oluşturulmasında aktif rol aldı. Üniversite ve sanayi arasında güçlü ilişkiler geliştirdi; ve ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri için iki uluslararası patent aldı. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Profesörü olarak katıldı. 2013-2020 yılları arasında yaklaşık 5 yıl Fizik Bölüm Başkanlığı yaptı. Prof İnci, akademik kariyeri boyunca aşağıdaki kurumlarda görev almıştır:

- 4. Fizik Enstitüsü, Stuttgart Üniversitesi, Almanya (2002)

- Elektronik Mühendisliği Bölümü, Gunma Üniversitesi, Japonya (1998-1999)

- Uygulamalı Optik Bölümü, Norveç Teknik Üniversitesi (1998)

- Fizik Bölümü, Heriot-Watt Üniversitesi, Edinburgh (1997)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine rektör atadı

PROF. DR. MUSTAFA KURT KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Kurt, 1981- 1985 yıllarında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nde lisans eğitimi aldı. Kurt, Marmara Üniversitesi'nde 1985- 1987 yıllarında yüksek lisans, 1987- 1993 yıllarında ise doktora yaptı. Kurt, Marmara Üniversitesi'nde 2002- 2013 senelerinde Prof. Dr. unvanıyla Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü'nde görev aldı. Kurt, 2013'ten beridir Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü'nde görev alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...