Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerekli tüm tedbirleri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarla buluşturacağız. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde konuştu.

"Atanacak öğretmenlerimizle toplam öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır"

Ataması gerçekleştirilecek 20 bin öğretmeni tebrik ediyorum, görev yerlerinde başarılar diliyorum. Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. 2002'de yaklaşık 500 bin olan öğretmen sayısı 1 milyon 200 binlere yaklaştı. Şu anda okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin 700 binini bizim görevimizde atayarak öğretmen ihtiyacımızı hızla kapattık.

"ORTALAMA SINIF MEVCUDUMUZ OECD ORTALAMASI CİVARINDA"

Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık. Ortalama sınıf mevcudumuz 22 ile OECD ortalaması civarında. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 17, ortaokullarda 16, liselerde 12 civarında. 

"EĞİTİMİ ÖNCELİKLERİMİZİN BAŞINA ALDIK"

Çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatılmış ve yetişmiş insan gücümüzü ekonomimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin lokomotifi olarak görüyoruz. Eğitimi önceliklerimizin başına aldık. Eğitime ayırdığımız bütçeyi tüm kurumlarımız arasında ilk sıraya çıkartarak bu anlayışı bilfiil hayata geçirdik.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARINDA BÜYÜK İYİLEŞTİRMELER YAPTIK"

Türkiye'yi her alanda olduğu gibi eğitimde de altyapı eksikliklerini büyük oranda gidermiş bir ülke haline getirdik. Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Avrupa Birliği'nin bu konudaki raporuna göre Avrupa'da öğretmenler için zorunlu ders saati en düşük ülke yine Türkiye'dir. Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşarken bu oran Türkiye'de yüzde 20 civarında.  Türkiye'deki öğretmenler en az stres yaşayan öğretmenlerin başındadır.  

"OKULLARIMIZI AÇIK TUTMAKTA, ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ EĞİTİMİ ÖĞRETİMİ VERMEKTE KARARLIYIZ"

Eğitim sisteminin kalitesini belirleyen en önemli unsur öğretmenlerdir. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz şarttır. Gerekli tüm tedbirleri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarla buluşturacağız. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız. Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı.İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...