'Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın, güçlü şifre seçin'

'Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın, güçlü şifre seçin'

GÜNDEM Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı Güvenli İnternet Merkezi, okulların açılmasıyla birlikte ailelerinin denetiminden kısmen uzaklaşan gençleri, sosyal ağlar konusunda uyardı.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Güvenli İnternet Merkezinden yapılan açıklamada “Sosyal ağlarda kişisel bilgilerinizi, paylaşımlarınızı, arkadaşlarınızı herkes görebilir. O yüzden birkaç noktaya dikkat ederek güvenli olabilirsiniz. Telefon numaranız; ev, okul ve iş adresiniz, doğum gününüz, yaşınız; T.C. kimlik numaranız, e-Mail adresiniz gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Gönderilerinizi, ailenizle ilgili bilgilerinizi, ilişki durumunuzu, ilgilendiklerinizi, dini inanç ve siyasi görüşünüzü, bulunduğunuz yeri, size ait fotoğraf ve videolarınızı yabancılara kapatın. Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerine dikkat edin. Çünkü niyetlerini bilemediğiniz için zarar görebilirsiniz. Ayrıca, güçlü şifreler oluşturun. Sizin adınıza arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirler. Profilinizde sizin istemediğiniz şeyleri paylaşabilirler. Sorumlu ise siz olursunuz” denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...