Son dakika deprem | Düzce'de korkutan deprem | Son depremler

Düzenleyen:
Son dakika deprem | Düzce'de korkutan deprem | Son depremler

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Düzce'de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu deprem; İstanbul ve çevrelerinde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre merkez üssü Düzce Cılımlı olan bir deprem meydana geldi. Saat 15.40'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyuruldu. Öte yandan AFAD verilerine göre ise depremin merkez üssü Düzce olarak belirtirken, büyüklüğü de 5.0 olarak açıklandı. Depremin derinliği ise 18.02 kilometre olarak belirtildi.

AFAD'TAN DEPREM AÇIKLAMASI
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD):"Geçmiş olsun Düzce. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.Gelişmeleri takip ediyoruz."

BAKAN SOYLU'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Soylu:"Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun."

DÜZCE VALİSİ: OLUMSUZ İHBAR YOK
Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

BAKAN KURUM: İNCELEME BAŞLATTI

Düzce merkezli 5 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ekiplerin inceleme başlattığını bildirdi. Kurum Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

"Merkez üssü Düzce olan ve çevre illerimizden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Düzce'mize ve ülkemize geçmiş olsun."

Son dakika deprem | Düzce'de korkutan deprem | Son depremlerDeprem telaşıyla vatandaşlar İstanbul'da sokağa döküldü.

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ
Söz konusu deprem İstanbul'da da da hissedilen deprem paniğe neden oldu. Depremi hisseden bazı vatandaşlar korkuyla evlerinden dışarı çıktı. Küçükçekmece'deki bir okulda ise depremin olmasıyla birlikte öğrenciler binadan tahliye edildi. Depreme içeride yakalanan bir vatandaş, "Burada malzemeleri taşıyorduk. Burada bayağı sallandık. Başımız sallandı zannettik. Evden de telefonlar geldi, sonra deprem olduğunu anladık" dedi.
Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Süleyman Demircan, "4. katta öğrencileri alıyorduk. Deprem olmasıyla bütün öğrencileri aşağıya aldık. 5.3 galiba Düzce'de olmuş. Çok şükür bir sıkıntı yok" dedi.

Son dakika deprem | Düzce'de korkutan deprem | Son depremler

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...