PKK’nın patlattığı yollara 13 milyonluk dev proje

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK’nın patlattığı yollara 13 milyonluk dev proje

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde uzun süre PKK’nın müdahalesi nedeniyle yapılamayan yollar huzur ortamının sağlanmasıyla yeniden yapılmaya başlandı. Sarp araziye kurulu yolda 13 Milyon TL maliyet tutan 19 kilometrelik yol projesinin 5 kilometresinin yapımı başladı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ilk defa yollar genişletiliyor. Sarp araziye kurulu olan tek yolda köprüyü yıkıp yola hendek kuran PKK’lı teröristlerin inlerine girildikten sonra bölge huzura kavuştu. Yıllardır tek şerit olan ilçe yolu güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonrasında tek şeritli 19 kilometrelik yol için ihale yapıldı. 13 milyon TL’lik projede projede Yeşilöz deresi ve Habur çayı kenarından geçen virajlı yolların yapımına başlandı.

PKK’nın patlattığı yollara 13 milyonluk dev proje

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Projede görevli inşaat mühendisi Behçet Kara kış ayında da çalışacaklarını ifade ederek, “Beytüşşebap bölgesinde tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor. 10 dakikayı daha kısa süreye indireceğiz. 5 kilometrelik yolu asfaltlamayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmayı yapmak da bize nasip oldu” şeklinde konuştu.

PKK’nın patlattığı yollara 13 milyonluk dev proje

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK

Kara yolları teknik personeli inşaat teknikeri Mehmet Gülüsever ise hedeflerinin 5 kilometrelik yolu yapmak olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yılda tamamlayacağız. Memleketimiz için ve devletimiz için gece gündüz çalışmak zorundayız. İnşallah Beytüşşebap yolları daha güzel olacak’” diye konuştu.  Yollarda hummalı çalışma başlatılırken, bu yıl 5 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmalarını tamamlayıp geriye kalan 14 kilometrelik yolun önümüzdeki yıl tamamlanacağı hedefleniyor.

                                          

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...