Doktorlara ek gösterge zammı Meclis'ten geçti

Düzenleyen:
Doktorlara ek gösterge zammı Meclis'ten geçti

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın daha önce açıkladığı, doktor ve diş hekimlerinin ek ödeme ve ek göstergelerinde değişiklik TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kapsamda, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacak.

Bakan Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde müjde olarak duyurduğu hekim kadrolarının maaşlarında artış ile ilgili düzenleme Meclis'te siyasi partilerin ortak önergesi ile kabul edildi. Düzenleme, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla eklendi.

PRATİSYEN HEKİMLERE 2 BİN 500, UZMAN DOKTORLARA İSE 5 BİN LİRA EK GÖSTERGE ZAMMI
Bakan Koca, "Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler. Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak" diye konuşmuştu. Koca, "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor" sözleriyle düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...