Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bugüne kadar 500 bin gönüllü sığınmacının geri döndüğünü belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, durumun provoke edildiğini belirterek Suriyelilerin bayram ziyaretlerine ilişkin "Bayram gidişine müsaade etmeme kısıtımız var. Bu insanlar elbette gidecek. Çalışmalarımız var." diye konuştu.

Ülkedeki sığınmacıların durumuyla ilgili son verileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı "provakasyon" olarak nitelendirirken "Sığınmacılar elbette ülkelerine dönecekler. Bunun için bir çalışma yapılıyor" dedi.

1 MİLYONU AŞKIN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Konunun provoke edilmeye çalıştığını belirten Bakan, "Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye’de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, bayramda ülkelerine gidip sonra geri dönen Suriyeli sığınmacılar için de "Bayramlarda güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusu, müsaade etmeme değerlendirmemiz var" ifadelerini kullandı.

"500 BİNŞİ GÖNÜLLÜ OLARAK GERİ DÖNDÜ"

Bakan Soylu, sığınmacılarla ilgili bazı sayıları da paylaştı. 330 bin kaçak göçmenin yakalanarak geri gönderildiğini söyleyen Soylu, 700 bin kaçak göçmenin de Avrupa'ya geçtiğini söyledi. Soylu'nun açıklamasına göre; 500 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü.

Soylu, 2021 yılı sonu itibarıyla 192 bin Suriyelinin Türk vatandaşlığı aldığını bunun 120 bininin karı koca geri kalanının ise çocuk olduğu bilgisini verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...