Topbaş 'Türk milleti olarak hiç sömürgeci olmadık'

Topbaş 'Türk milleti olarak hiç sömürgeci olmadık'

GÜNDEM Haberleri

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, havalimanında coşkuyla karşılandı.

Dünya barışına katkının yerelden geçtiğini bilerek çalıştıklarını ifade eden Kadir Topbaş, "Global bir köy haline gelen gezegende, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız" dedi. Fas'ın Rabat kentinde yapılan 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla belediye başkanı ve bölgesel yönetim idarecilerinin katıldığı UCLG kongresinde başkanlığa yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Topbaş'ı havalimanında çok sayıda kişi alkışlarla karşıladı. Havalimanı çıkışında sevenlerine seslenen Kadir Topbaş, şöyle konuştu: "Global bir köy haline gelen gezegende bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğu yerde, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız. Tüm dünya ile yakın ilişkiler kurmak zorundasınız. Sayın Başbakanımızın başlattığı yurt dışındaki gezilere ve dış politikaya paralel biz de yerel anlamda ilişkilerimize ağırlık verdik. Dünya barışına katkının yerelden geçtiğini bilerek aktif çalışmalarımızı sürdürdük." nbsp;


SÖMÜRGECİ DEĞİLİZ
Dünyanın yeni trendinin yerelleşen bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Topbaş, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız da belediye başkanı olduğu dönemden bildiği için bizi güçlendirecek yasal düzenlemeleri sağladı. 2004 yılında yerel yönetimler UCLG çatısı altında toplandı. 2010 yılında Mexico City'de başkanlık için adaylığımı koymuştum. Üç yıllık bir dönemde görevimizi yaptık. Şimdi Rabat'ta 4. Dünya Büyük Konseyi toplandı. İki binin üzerinde bölgesel yönetici katıldı. Bir başka aday da gündeme geldi. Yeterli destek göremedikleri için çekildiler. Bize dünyanın her yerinden çok ciddi destek var. Arzumuz, yoksulluğun ortadan kaldırılması ve insanlığın mutluluğudur. Artık BM'de bizi dikkate alıyor. BM Genel Sekreteri Ban ki Moon, bizden 'küresel müttefikiz' diye bahsediyor. Üç yıl sonra Kolombiya'da yapılacak kongre. Bunun için İstanbul'u aday yaptık ama Bogota şehrinin sıkıntıları olduğu için bize düşen büyüklüğü gösterip Bogota'ya verdik 2016'yı. Kolombiyalı yetkililer bizim jestimize karşı gözyaşlarını tutamadı. Güçlü olduğunuz zaman zayıfın yanında olmasını bileceksiniz. Çünkü biz, Türk milleti olarak hiçbir zaman sömürgeci olmadık." nbsp;Kadir Topbaş, 2015 yılında Dünya Seçilmiş Kadınlar Konferansı'nın İstanbul'da yapılacağını sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...