Yavru Vatan parlamenter sistem yorgunu! Altı ayda ikinci hükûmet de istifa etti

Düzenleyen:
Yavru Vatan parlamenter sistem yorgunu! Altı ayda ikinci hükûmet de istifa etti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de 6 muhalefet partisi, parlamenter sisteme dönüşü vadetmek için görüşme trafiği yürütürken, parlamenter sistemle başı dertte olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 'nde yine hükûmet düştü. Bir ay önce güven oyu alan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden almak istedi. Ancak Ersin Tatar, görevden alma yazısını onaylamadı.

Bir ay önce güven oyu alan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden almak istedi. Ancak Ersin Tatar, görevden alma yazısını onaylamadı.

Başbakan bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a istifasını sundu. Tatar, hükûmetin istifasını kabul etti. Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisinden oluşan koalisyon hükûmeti, UBP Genel Başkanı Sucuoğlu başkanlığında 21 Şubat'ta kurulmuştu. Yavru Vatan'da iktidarın ömrü iki ay bile sürmedi.

Bir önceki hükûmet de Kasım ayında kurulmuş ancak ömrü uzun sürmemiş, ülke seçime gitmişti. Sandıktan koalisyon çıkmıştı. 1983 yılında bağımsızlığına kavuşan KKTC'de 39 yılda 38 hükûmet kuruldu. Ülke son 15 ayda üç başbakan gördü.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...