Erdoğan'dan Miçotakis'e tepki: ‘3’üncü kişileri bu işe sokmayalım’ demişti!

Erdoğan'dan Miçotakis'e tepki: ‘3’üncü kişileri bu işe sokmayalım’ demişti!

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz gün yapılan MYK toplantısında gündemdeki konulardan biri de Miçotakis'in, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Miçotakis'e, "‘3’üncü kişileri bu işin içine sokmayalım’ dedi gitti, ABD ile bu konuyu konuştu' diyerek tepki gösterdi.

Ebru Karatosun | ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında gündeme gelen konulardan biri, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma oldu. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’n konuşmalarına tepki göstererek, “Miçotakis ‘3’üncü kişileri bu işin içine sokmayalım’ dedi gitti, ABD ile bu konuyu konuştu. Yunanistan’la stratejik iş birliği ve ortaklık görüşmeleri yapabilirdik ama son açıklamalarından sonra bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi. MYK toplantısında, 31 Mayıs’ta sona erecek olan mahkûmların Covid izinlerinin yeniden uzatılması da gündeme geldi. Partiye bu konuda yoğun talep geldiğini ifade eden MYK üyeleri “İki yıldır dışarıda olanlar, işe başladı veya iş kurdu. Yeni bir hayatları var. Cezaevlerinin doluluk oranları fazla. Bu süreçte izinlerin uzatılması daha doğru olur” dedi. Yine, MHP’nin de bu konuda ‘izinlerin uzatılması’ yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Covid izinlerinin uzatılması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izinlerin uzatılması konusunu pazartesi günü yapılması planlanan Kabine toplantısında da son bir defa değerlendireceği ve ardından açıklayacağı kaydediliyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...