Türkiye'nin en mutlu illeri ve en mutsuz illeri açıklandı: En mutlu ve en mutsuz iller hangisi? TÜİK işte o illeri açıkladı

Düzenleyen:
Türkiye'nin en mutlu illeri ve en mutsuz illeri açıklandı: En mutlu ve en mutsuz iller hangisi? TÜİK işte o illeri açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 'Yaşam Memnuniyet Araştırması' kapsamında Türkiye'deki hangi illerin en mutlu ve en mutsuz olduğunu açıkladı. Listede en mutlu ve en mutsuz 3 il yer aldı. İşte gündem olan en mutlu ve en mutsuz iller listesi...

Mutlu ve mutsuz iller listesi geçtiğimiz 2021 yılında yayınlanmıştı ve en mutlu iller sırasında ilk 2'de Isparta ve Bolu yer almıştı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'Yaşam Memnuniyet Araştırması' sonuçları açıklandı. 

EN MUTSUZ İLLER

En mutsuz iller sıralaması yapıldı ve çıkan sonuçlara göre Diyarbakır en mutsuz il oldu. Diyarbakır’da mutsuzların il nüfusuna oranı yüzde 24,75 olarak açıklandı.

En mutsuz illerin 2. sırasını ise Tunceli aldı. Tunceli’deki yüzde 24,2’lik oran Tunceli’yi en mutsuz 2’nci şehir yaptı. 3. sıraya Şanlıurfa yerleşti. Şanlıurfa ise yüzde 21,04’lük oranla 3’üncü sırada yer aldı.

EN MUTLU İLLER

Türkiye’nin mutsuzluk oran sıralamasında son sırada yer alan Isparta şehri en mutlu il olarak kayıtlara geçti. Isparta’nın bir sıra ilerisinde yer alan Bolu, Türkiye’nin en mutlu 2’nci ili oldu. En mutlu 3’üncü il ise Bilecik oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...