İsa'ya kader biçtiler

İsa'ya kader biçtiler

GÜNDEM Haberleri

Gazdan zehirlenen 16 yaşındaki İsa için ailesi 500 bin TL tazminat istedi. Bilirkişi 'Asgari ücretle çalışır, 65'ine kadar yaşardı. 47 bin TL yeter' dedi.

Muhammet İsa Soysal, Ceyhan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde okurken, staj için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 5 yıldızlı otele gitti. Soysal otelin lojmanında 3 Mayıs 2011'de mazotla çalışan sıcak su kazanının tahliye bacasındaki delikten sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlenip öldü. Aynı olayda lojmanda kalan 10 stajyer öğrenci de hastanede yapılan tedaviyle kurtuldu.?Hayatının baharında kara toprağa düşen Muhammet İsa Soysal'ın annesi Sevgi ve babası Ömür Soysal, otelin işletmecisi Hez-May Turizm İnşaat A.Ş. aleyhine ceza ve tazminat davası açtı.?Bodrum 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 500 bin liralık tazminat davasında Ankara 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nden bilirkişi atanmasını istendi. nbsp;Ankara'daki mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi, 9 Eylül 2013'te hazırladığı raporu Bodrum'daki mahkemeye sundu. Raporda, Muhammet İsa Soysal'ın 65 yaşına kadar yaşayacağı varsayıldı, gencin asgari ücretle geçinen bir aile babası olabileceğine hükmedildi. Buna göre kazanç çizelgesi hazırlayan bilirkişi, anne ve baba için ayrı ayrı hesaplama yaptı ve toplam 47 bin lira tazminatı öngördü. Bu hesaplama yapılırken gencin askerliği de göz önünde bulunduruldu, 25 yıl ailesine bakacağı hükmüne varıldı. Babasından da 22 yıl ancak yüzde 5 oranında destek görebileceği hesaplandı. Karar karşısında şoke olan acılı anne ve baba, avukatları aracılığıyla bilirkişi raporuna itiraz etti. nbsp;Haftanın 2 gününü oğlunun mezarı başında geçiren baba Ömür ve anne Sevgi Soysal, bilirkişi raporlarını görünce komik bulduklarını ve şoka girdiklerini söyledi. Baba Ömür, alacakları tazminatla oğlunun adına okul yaptırmayı planladığını belirtirken, oğlunun nbsp;doğum gününde öldüğünü hatırlatan anne Sevgi Soysal "Otelin bodrumunda, kazan dairesinin yanında pis bir yere yatırmışlar" diye konuştu. ADANA nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...