Adıyaman böyle olacak... Depremzede şehir, enkazından doğuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Adıyaman böyle olacak... Depremzede şehir, enkazından doğuyor

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rezerv alanlarda süren yerinde dönüşüm ile konut inşaatının sürdüğü Adıyaman’da şehir meydanının da yapımına başlandı. Bakan Özhaseki “Adıyaman’ı konut ve iş yeri donatıları ile hızla ayağa kaldıracağız ve eski canlılığına kavuşturacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem şehirlerini ayağa kaldırıyor. Rezerv alan ile yerinde dönüşüm sahasında konut inşasını sürdüren bakanlık, şehir merkezleri ile kent meydanlarını yapıyor.

Adıyaman böyle olacak... Depremzede şehir, enkazından doğuyor

Bakan Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan şehir merkezlerini eski canlılığına kavuşturacaklarını söyledi. Bakan Özhaseki, “Depremden etkilenen şehirlerimizde, afet konutları ve köy evlerinin yanı sıra; şehirlerimizin silüetini güzelleştirecek, ticari hayatı canlandıracak, şehirlerimizi eski güzelliğine kavuşturacak meydanları da inşa ve ihya etmeye devam ediyoruz. Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Adıyaman böyle olacak... Depremzede şehir, enkazından doğuyor

Özhaseki, Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap 618 konutun temel atma törenindeki konuşmasında ise Türkiye’deki 31 milyon konut, 6 milyon iş yerinin %20’sinin riskli göründüğünü dile getirerek “Bir an önce depreme hazırlıklı hâle getirmemiz lazım. Kentsel dönüşümün üç ayağı bakanlık, belediyeler ve vatandaş. Bu üçlü olmazsa olmaz” ifadelerini kullandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut da törende 250 bin konuttan 46 bininin yıl sonu teslimi için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...