Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden çekildi! Mansur Yavaş'a tepki büyük

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden çekildi! Mansur Yavaş'a tepki büyük
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mansur Yavaş'ın imzaladığı kararla Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden ayrılma kararı aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, bu gelişmeye çok sert tepki gösterdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın imzasını taşıyan ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyeliğinin sonlandırılmasını öngören başkanlık yazısı ortaya çıktı.

Haziran Ayı Meclis toplantısında okutulacak olan başkanlık yazısının CHP'li meclis üyelerin oylarıyla karara bağlanması bekleniyor. Karar yazısını AK Parti ABB Grup Sözcüsü Fatih Ünal paylaştı. Ünal yazıya ilişkin, "Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayanlar, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden çıkarak kime ne mesaj vermek istiyor acaba" ifadelerini kullandı.

CHP'LİLERİN OYUYLA KABUL EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın ise Ankara'nın Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nden (TDBB) ayrılmasına sert tepki gösterdi. Yalçın, kararın AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partili (BBP) meclis üyelerinin ret oyuna rağmen, Başkan Mansur Yavaş'ın talimatıyla ve CHP'li üyelerin oylarıyla alındığını belirtti.

Yalçın, yaptığı açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, AK Parti, MHP ve BBP'li üyelerin ret oyuna rağmen, Mansur Yavaşın talimatı, CHP'li üyelerin kabul oylarıyla, Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğini sonlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Karar metninde şu ifadeler yer aldı: 

"Belediyemizin üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinin 2025 yılı itibarıyla sona erdirilmesine ilişkin Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nın 12.05.2025 tarihli ve E-1719486 sayılı yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.05.2025 tarihli toplantısında okundu. Konunun komisyona gönderilmeden görüşülüp karara bağlanmasını isteyen Birinci Meclis 1. Başkan Vekili Ertan Işık'ın şifahi önerisinin kabulü ile konu üzerinde yapılan görüşmelerde; Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.03.2010 tarihli ve 818 sayılı kararı ile 3335 sayılı Uluslararası Nitelikli Teşekküllerin Kurulması Kanunu'na göre faaliyetlerini sürdüren Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne üye olunması için birlik tüzüğü kabul edilmiş olup Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf tedbirleri konulu 2024/7 sayılı genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşlarının uluslararası kuruluşlara üyeliklerinin gözden geçirilerek kurumların faaliyetlerine doğrudan katkı sağlamayanların sonlandırılması istenildiği, bu nedenle; Büyükşehir Belediyesi'nin düzenli olarak yüksek üyelik aidatı ödediği ancak yerel ve uluslararası çalışmalarımıza katkı sağlamayan Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinin 2025 yılı itibarıyla sona erdirilmesine ilişkin teklif, AK Parti grubunun ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi."

12 Haziran'da Meclis gündemine gelmesi beklenen bu teklifin, AK Parti grubunun sert muhalefetiyle karşılaşması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mücahit görür 2 Haziran 2025 20:44

Yazıklar olsun nasıl bir zihniyettir hiç değişmedi Türkiye

Gündüz 2 Haziran 2025 19:16

Hani mansur milliyetçi idi ???

Sonraki Haber Yükleniyor...