Ankara’daki kanlı eylemde yeni gelişme! Alçak saldırıyı PKK üstlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı- İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi - Anadolu Ajansı- İhlas Haber Ajansı

TBMM'nin açılacağı gün, İçişleri Bakanlığı'na yakın bölgeyi hedef alan teöristler bombalı eylem gerçekleştirdi. Araçla gelen saldırganlardan biri kendini patlatırken, diğeri Türk polisi tarafından etkisiz hale getirildi. Alçak saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. İçişleri Bakanlığı teröristlerden birinin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

Meclis’in yeni yasama yılına başlaması vesilesiyle hareketli bir gün yaşayan Ankara’da sabah saatlerinde 2 terörist tarafından gerçekleştirilen saldırı girişimi, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili “Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir” dedi.

Ankara’daki kanlı eylemde yeni gelişme! Alçak saldırıyı PKK üstlendi

MECLİS'İN ÇEVRESİ VE BAHÇESİNDE BOMBA ARAMASI YAPILDI

TBMM’ye yakın bir noktada gerçekleşen saldırı girişiminin ardından bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. Meclis’e giriş ve çıkışlar geçici olarak durduruldu. Milletvekilleri dışında güvenlik sağlanana kadar Meclis’e kimse alınmadı. Öte yandan Meclis çevresinde ve bahçesinde de bomba araması yapıldı. Patlamanın meydana geldiği noktaya çıkan bütün yollar kapatılırken, Meclis etrafındaki bütün sokaklarda tedbirler artırıldı.

Ankara’daki kanlı eylemde yeni gelişme! Alçak saldırıyı PKK üstlendi

YARALI POLİSLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Sosyal medya hesabından saldırı girişiminde yaralanan polis memurlarının sağlık durumu hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, “Hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor” diye konuştu.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ 

Ankara'daki terör saldırısını terör örgütü PKK üstlendi. İçişleri Bakanlığı'ndan saldırı ile ilgili yapılan açıklamada:"Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri yer aldı. 

İşte bakanlığın yapmış olduğu basın duyurusu;

"Saat 09.26’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen (2) terörist tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştur. Girişim, kahraman polislerimiz tarafından engellenmiştir. Saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir.  Olayda yaralanan iki kahraman polis memurumuzun tedavileri devam etmektedir. Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada:  Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail BOZLAĞAN adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir.

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde: 
•    (9.700 gr.) RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde,
•    (3) adet el bombası 
•    (1) adet roketatar
•    (1) adet Glock marka susturucu takılı tabanca 
•    (1) adet Blow marka tabanca
•    (1) adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah,
•    (1) adet AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.

Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. 
Teröristlerce katledilen Mikail Bozlağan’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz.
Terör girişimi eyleminde yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz.
Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Ankara’daki kanlı eylemde yeni gelişme! Alçak saldırıyı PKK üstlendi

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "01 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

VETERİNERİ ÖLDÜRÜP ARACINI GASP ETTİLER

Öte yandan, teröristlerin olay yerine geldiği aracın Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner Mikail Bozlağan'a ait olduğu öğrenildi. Bozlağan'ın gece saatlerinde yakın mesafeden ensesinden silahla vurularak öldürülüp aracının gasbedildiği ortaya çıktı.

Ankara’daki kanlı eylemde yeni gelişme! Alçak saldırıyı PKK üstlendi

Fotoğraftaki Mikail Bozlağan

24 yaşındaki Mikail Bozlağan iki yıllık evliydi ve dört aylık bir bebeği vardı. Ölümünün ardından ortaya çıkan hayat hikayesi duyanları bir kez daha kahretti. Bozlağan’ın 2005 yılında henüz altı yaşındayken kuzeni Hüseyin’le birlikte mantar toplamaya gittiği ve kaybolduğu öğrenildi. Günlerce süren arama sonrası Hüseyin’in donmuş bedenine ulaşıldı. Mikail ise Adana sınırları içerisindeki dağlık bölgede sağ olarak bulundu. Terör şehidi Mikail Bozlağan’ın köylülere yardım amaçlı aracında bulundurduğu ilaçların önemli bir kısmının saldırı aracında durduğu görüldü. Hainler Mikail'i

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı- İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatan sever 2 Ekim 2023 08:40

Bu dünyada bize düşman olmayan yok olmayanlar da ekonomik gelişmemizi baltalıyorlar,kalleş çapulcular gebermekle dağ taş paramparça etleri leş oluyorlar aç aruk dağlarda köpek gibi yaşıyorlar yine de birilerine köpek olmaya devam ediyorlar,hepiniz gebereceksiniz sıranızı bekleyin

Sonraki Haber Yükleniyor...