Ayder Yaylası'nda temizlik başladı! Altı yapı yıkıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı kararı ile "Kesin Korunacak Hassas Alan" ilan edilen Rize'nni Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası içerisinde kalan 6 yapı kamulaştırılarak yıkıldı.

Doğal güzelliği ile Doğu Karadeniz'in dünyaca ünlü turizm merkezi olan Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda bölgeyi çirkenleştiren yapılan için yıkımlar başladı.

Bölgenin 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

6 BİNA YIKILDI

Yayınlanan karar ile beraber Yaylada 35 parseldeki 21 bin 614 metrekarelik alan üzerinde yer alan 6 binanın tahliyesi yapılarak iş makineleri eşliğinde yıkıldı.

BAKANLIK TEPKİLERİN ARDINDAN HAREKETE GEÇMİŞTİ

Doğa harikası Ayder Yaylası'nın şantiyeye döndüğünü gösteren fotoğraflar büyük tepkiye yol açmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, tepkiler üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz. Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Doğal doku daha da ortaya çıkınca, yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak" demişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...