Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya ve Ukrayna’ya kritik çağrı: Taraflar Antalya'da buluşsun

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya ve Ukrayna’ya kritik çağrı: Taraflar Antalya'da buluşsun

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna’ya çağrıda bulunan Bakan Çavuşoğlu, şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna’ya çağrıda bulunarak, "Şartlar el verirse iki ülkenin (Rusya-Ukrayna) bakanlarını Antalya’daki forumda görüştürmek isteriz" ifadelerini kullandı. 

“AMACIMIZ BİR AN ÖNCE SAVAŞIN SONA ERMESİ” 

Bakan Çavuşoğlu, dün itibarıyla Ukrayna’dan 9 bin 653 Türk vatandaşının tahliye edildiğini söyledi. Çavuşoğlu aynı zamanda Ukrayna'daki bazı Türk vatandaşlarının Rusya’ya geçirilerek Türkiye’ye tahliyesi için görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. "Amacımız bir an önce savaşın sona ermesi" diyen Çavuşoğlu, Türkiye hava sahasının açık olmasının stratejik ve insani bakımdan önemli olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...