Bakan Güler: PKK çocuk kaçırmaya cesaret edemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Güler: PKK çocuk kaçırmaya cesaret edemiyor

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’de 90’lı yıllardakine benzer terör eylemlerinin artık yapılamayacağını ifade ederek, “Terör örgütüne katılım bitme noktasına gelmiş durumda” dedi.

YAZAR: ZELİHA MANGIRCIOĞLU - Anadolu Yayıncıları Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Sohbetleri” programına katılan Güler, özetle şunları kaydetti: 

>Terörle mücadelede elde ettiğimiz başarılar bölgede yaşayan vatandaşlarımızın terörün biteceğine olan inancını pekiştirdi. Gabar’daki petrol ciddi bir boyuta ulaştı. Şimdi Cudi var, Kato’da çok daha büyük bir rezervin olduğu değerlendiriliyor. Hakkâri’de de petrol arama faaliyetine başlandı. Şimdi Siirt’e, Van’a da bakılıyor. 

> ‘PKK’ya katılım tamamen bitti’ demek tamamen doğru olmaz. Ancak, bitme noktasına gelmiş durumda. Bu konuda Diyarbakır annelerimizin müthiş etkisi oldu. Terör örgütü çocuk kaçırmaya cesaret edemiyor. Ayrıca gençlerimiz terör örgütünden kaçan insanlarla sohbet ediyor, gerçekleri daha iyi görüyor. 90’lı yıllarda gördüğümüz gibi bir eylem artık yapılamaz. Terör örgütü şu anda dağılmayı önlemek ve kendini korumak için yoğun çaba harcamakla meşgul. Şu an katılımlar daha çok Suriye ve İran’dan. Bir terör örgütünü bitirme noktasına getirdiğinizde birileri de ‘bunların türevini nasıl çıkartırız’ diye uğraşacaktır. Biz terör örgütünü bitireceğiz, bundan şüphemiz yok.

> Sığınmacılar topraklarına dönmeye istekliler ancak, orada henüz bu ortam tesis edilemedi. Bize ‘Suriye’den çıkın’ diyorlar. Sınırlarımızın güvenliği ve Suriyelilerin geri dönüşlerini kolaylaştıracak huzur ortamı sağlandıktan sonra çıkacağız. Şam’ın kendi vatandaşlarının ülkelerine gönüllü, huzur içinde dönmeleri için birtakım vaatleri yerine getirip, güvenliği sağlayıcı adımlar atması gerekiyor. Dönüşler için hemen, bugün-yarın demek çok zor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...