Bakan Mustafa Varank'a Togg çıkmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Mustafa Varank'a Togg çıkmadı

GÜNDEM Haberleri

Togg’un ilk akıllı cihaz modeli T10X için 177 bin 467 ön sipariş verildi. Başvuranlardan biri de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu. 2023 yılında teslim edilecek 20 bin Togg'dan biri için çekilişe katılan Bakan Varank, başvurusunun olumsuz sonuçlandığını duyurdu.

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un yollara çıkmasına çok az kaldı. 16-27 Mart'ta Trumore uygulamasından ve Togg web sitesi üzerinden ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi noter huzurunda yapılan dijital çekilişe katılmaya hak kazanmıştı. Şanlı kişiler bu akşam belli oldu. 


Togg'un ön sipariş numaralarıyla ad ve soyadlarının ilk harflerinin bulunduğu sıralı listeyi açıkladığı kullanıcılar arasından şanslı 20 bin kişi 2023 yılında teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı kazandı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKAN VARANK'A ÇIKMADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çekiliş sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Varank, eşiyle bielikte yaptıkları başvurunun olumsuz sonuçlandığını açıkladı.

https://twitter.com/varank/status/1641165980867993602

ŞARJ İSTASYONU SAYISI 10 BİNE ULAŞACAK

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram, Togg’un ön siparişte aldığı talebin şarj istasyonlarına ihtiyaç hakkında da ipucu sağladığını söyledi. 2020 yılı öncesinde 5 firmanın yer aldığı sektörde şu anda 122 firmanın şarj ağı lisansı aldığını belirten Bayram “Binli rakamlarda dolaşan şarj ünite sayımız 6.500’e kadar çıktı. Yıl sonuna kadar toplam şarj ağımızın 10 bine ulaşacağını tahmin ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...