Bakanlar Türkiye Yüzyılı'na hızlı başladı: 1 haftadır sahadalar

- Güncelleme:
Bakanlar Türkiye Yüzyılı'na hızlı başladı: 1 haftadır sahadalar

Gündem Haberleri

Yeni kabine ilk günden sahaya indi. Depremzedelerin yaralarını sarmak üzere atılacak acil adımlar ve kritik projeler için 1 haftada hazırlık yapıldı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin bir sonucu olarak kısa sürede atanıp göreve başlayan Bakanlar hemen sahalara inerek Türkiye Yüzyılı’na hızlı bir başlangıç yaptı. İşte kabine üyelerinin 1 haftalık performansları:

> Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yeni dönemin ilk MGK’sına katıldı. ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışını gerçekleştirdi. İlk il ziyaretini baba ocağı Bingöl’e yapan Yılmaz, ikinci ziyaretini ise AK Parti İstanbul İl Başkanlığına gerçekleştirdi. Daha sonra İstanbul’da yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolulu vatandaşlarla bir araya geldi.

> Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, birçok yabancı devlet adamını ağırlayarak bir dizi istikşafi görüşmeler gerçekleştirdi. Telefon trafiğinin de yoğun olduğu bakanlıkta Fidan, ilk yurt dışı ziyaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte KKTC ve Azerbaycan’a gerçekleştirdi.

> İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve gelir gelmez kaçakçılara ‘Dur’ dedi. 10 ilde, uluslararası oto kaçakçılarına fren operasyonu gerçekleştirdi. Deprem illerinden Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’a ziyaret etti, ardından Hakkâri’de vatandaşla buluştu.

> Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Elmadağ’daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin incelemelerde bulundu. Birçok yabancı ülkenin savunma bakanı ile telefonda görüştü.

> İlk çalışma gününe Bakanlık merkez teşkilatı birim amirleri ile bir araya gelerek başlayan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ankara’da bir dizi okul ziyaretleri gerçekleştirdi. Tekin, 71 ilin millî eğitim müdürüyle de bir araya geldi.

> Ticaret Bakanı Ömer Bolat TOBB, TESK, TİM, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Bolat ayrıca Pakistan Büyükelçisi, Bulgaristan Ekonomi ve Sanayi Bakanı ve Azerbaycan Ekonomi Bakanı ile görüştü. 

> Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk ziyaretini deprem bölgesine yaptı. Hatay Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Konteyner kentlerde yer alan iş atölyelerinde üreten kadınlarla bir araya geldi.

Bakanlar Türkiye Yüzyılı'na hızlı başladı: 1 haftadır sahadalar

> Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Ödül Töreni’ne katıldı, öğrencilere ödüllerini takdim etti. Türkiye Yeşil Sanayi Projesi ile 450 milyon dolarlık bütçenin sanayici, KOBİ ve teknoloji girişimlerine sunulacağının müjdesini verdi.

> Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Azerbaycan Ekonomi Bakanı’nı Ankara’da ağırladı. Yabancı diplomatlarla görüşmeler gerçekleştiren Bayraktar, ilk yurt dışı ziyaretini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte KKTC ve Azerbaycan’a yaptı.

> Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki İLBANK ve Millî Emlak Genel Müdürlükleri ile bir araya geldi. Adıyaman merkezli 9 millet bahçesinin açılışını yaptı. 9 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Deprem bölgesinde yapımı tamamlanan konutları incelemede bulundu, ardından Kayseri’de iş adamlarıyla bir araya geldi.

> Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen, ATO, TİSK, HAK-İŞ ve TESK’in temsilcilerini ağırladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak faaliyet alanlarına dair istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. ILO’nun 111. Konferansına video mesaj gönderdi.

> Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Otelciler Federasyonu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. İlk il ziyaretini ise Malatya’ya gerçekleştirdi. İstanbul’da “Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü” sergisinin açılışını katıldı.

> Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsülleri Ofisinin ekmeklik buğdayı ton başına 8 bin 250 TL, arpayı ton başına 7 bin TL’den alacağının müjdesini verdi. Ayrıca ÇKS’ye kayıtlı üreticilerden, buğdayda 1.000 TL/ton, arpada ise 500 TL/ton hububat üretim primiyle destekleyeceklerini kaydetti. 124 milyon 17 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesabına yatırıldığını müjdeledi.

> Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye İhracatçılar Meclisi ile bir araya geldi. Türk bayraklı “Galata Seaways Gemisi”ndeki kaçak yolcuların yakalandığını ve Çukurova Havalimanı’nın yıl sonunda açılacağının müjdesini verdi.

> Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak 81 ilin il spor müdürleriyle bir araya geldi. İstanbul’da düzenlenen Şampiyonlar Ligi Finali’ne katıldı.

> Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bakanlık birim müdürleri ve amirleri ile bir araya gelerek acil çözülmesi gereken konular hakkında bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...