Çöl sıcaklarına sağanak molası: Çarşambayı işaret eden uzmanlardan 'hortum' uyarısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Yurt genelinde etkili olan kavurucu sıcaklara sağanak molası geliyor. İstanbul dahil olmak üzere Marmara'nın bir kısmı, Karadeniz ve İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar ise bazı bölgelerde 8 derece kadar azalacak. İşte günün hava durumu tahminleri...

Dünyanın birçok bölgesini adeta kavuran çöl sıcakları Türkiye'de de etkisini hissettiriyor. Uzmanlar çarşamba gününü işaret ederek 'en sıcak gün' olabileceği konusunda uyarılarda bulunurken, bugün ise birçok bölgede sıcaklara sağanak arası verilecek. Prof. Dr. Orhan Şen ise 'hortum' uyarısında bulundu. İşte detaylar...

İSTANBUL'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

'Haftanın ilk günü hava nasıl olacak' sorusunun cevabını Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin, Sivas, Yozgat ve Çankırı illeri ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere kuzey ve iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor. 

Çöl sıcaklarına sağanak molası: Çarşambayı işaret eden uzmanlardan 'hortum' uyarısı
24 Temmuz 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

ÇARŞAMBAYA DİKKAT

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü için 'aşırı sıcak' uyarısında bulundu. Şen özetle şunları söyledi:

“Batıda yüksek sıcaklık devam ediyor. Pazartesi günü ortalamaya dönecek ve İstanbul’un kuzey ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Çarşamba aşırı sıcak bir gün. Marmara, Ege, Akdeniz Bölgesi bu senenin en sıcak gününü yaşayacak.

UZMAN İSİMDEN HORTUM UYARISI

Yer seviyesinde çok sıcak hava var. Yüksek seviyelere (2 bin-3 bin metre) gelecek daha soğuk hava aşırı yağış ve hortumlara neden olabilir. Bosna Hersek’te olduğu gibi. Önümüzdeki hafta perşembe, cuma Batı Karadeniz kıyısında bu şartlar sağlanabilir. Şimdiden uyaralım. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler."

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 37
Adana: Az bulutlu ve açık 40
Antalya: Az bulutlu ve açık 43
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...