Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta Suriyeli sığınmacı sözü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta Suriyeli sığınmacı sözü

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta katıldığı Concordia Zirvesi'nde Suriyeli sığınmacılarla ilgili konuştu. Erdoğan, Suriyeli’deki konutların tamamlanmasıyla 1 milyon mültecinin orada yaşayacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton New York Times Square Hotel'de düzenlenen 13. Concordia Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan burada kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

"MÜLTECİLERE BAKIŞIMIZ ÇOK FARKLI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, diğer tüm ülkelere kıyasla çok daha fazla mülteciyi ülkesinde misafir ediyor. Uluslararası kurumlar ve çevreler söz konusu olduğunda bugün sizce küresel göç krizine yeterince cevap verilebiliyor mu?" sorusuna “Dünyanın yaklaşım tarzı bazı ülkelerde olumlu. Örneğin Amerika, mültecilere bakışta bana göre olumlu ülkelerden bir tanesi. Almanya, Fransa öyle. Türkiye olarak aynı şekilde bizim de mültecilere bakışımız çok çok farklı” cevabını verdi.

"EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'de ana muhalefet partisinin mültecilere bakışının "acımasız" olduğunu ifade eden Erdoğan "Seçim kampanyasında 'Seçimi kazandığımız takdirde mültecileri sınır dışı edeceğiz.' demek suretiyle tehdit savurdu. Biz ise tam aksi... Biz mültecilere olan ev sahipliğimizi bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya aynen devam edeceğiz. Bizde şu anda 5 milyona yakın mülteci var. Biz bu 5 milyona yakın mülteciye bütün gayretimizle ev sahipliğimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

1 MİLYON SURİYELİ GERİ DÖNECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde briket evler ve yeni konutlar yaptığını belirterek, 600 bine yakın Suriyelinin buralara yeniden gönüllü dönmeye başladığını, Katar ile ortak inşa edilecek yeni konutlarla da tekrar kendi topraklarına dönmelerini sağlayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, kalıcı konutların bitmesiyle 1 milyon Suriyeli’nin orada yaşayacağını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...