Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yerli savunma sanayi" paylaşımı: Bu gurur hepimizin

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yerli savunma sanayi" paylaşımı: Bu gurur hepimizin

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yerli savunma sanayinin öncüsü Nuri Kiligil'e ilişkin paylaşımda bulundu. "Bu gurur hepimizin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye'nin savunma sanayisini Vecihi Hürkuş'un, Selahattin Reşit Alan'ın, Nuri Demirağ'ın ve Nuri Killigil'in hayalleriyle %80 yerliliğe ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yerli savunma sanayinin öncüsü Nuri Killigil'e ilişkin videolu paylaşımda bulundu. Savunma sanayisinde yerliliğe vurgu yapılan paylaşım kısa sürede binlerce kez izlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Biz Türkiye'nin savunma sanayisini Vecihi Hürkuş'un, Selahattin Reşit Alan'ın, Nuri Demirağ'ın ve Nuri Killigil'in hayalleriyle %80 yerliliğe ulaştırdık. Bu gurur hepimizin! Türkiye Yüzyılı" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1652945962434973696

NURİ KİLLİGİL KİMDİR?

Osmanlı Ordusu komutanı, tüccar, yatırımcı ve sanayici olan Nuri Paşa ya da Nuri Killigil, Bakü Muharebesi’nde gösterdiği başarılar nedeniyle Bakü Fatihi olarak da anılmaktadır. Azerbaycan'ı işgalden kurtarma harekâtı başlatan Nuri Paşa, savaştan sonra bir süre Almanya'da yaşamıştır. Almanya'da dönen Killigil, Zeytinburnu’nda kok kömürü satan bir şirketi satın alarak tabanca, matara, gaz maskesi, ve mermi üretmeye başlamıştır. Killigil daha sonra fabrikasını genişleterek yeni motor ve makinelerle havan mermisi üretimine de başlamıştır. Nuri Killigil, yerli ve milli silah sanayisinin temellerini atan isim olarak tarihe geçmiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...