Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 131 tutuklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 131 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 432 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerden 131'i tutuklandı, 28 şahıs hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık 13,5 milyon insanı etkileyen depremde binlerce bina yıkıldı, enkaz altında kalan en az 40 bin kişi hayatını kaybetti. Can kaybı her geçen gün artarken, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. 

131 GÖZALTI, 28 YAKALAMA KARARI

Afet bölgesinde yıkılan binalar ile ilgili yürütülen soruşturmalar ise sürüyor. Soruşturmalar neticesinde, şüpheli sayısı 432, tutuklanan şahıs sayısı 131, adli kontrol kararı verilen 127 kişi olurken, 28 şahıs hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

57 kişi hakkında gözaltı talimatı verilirken, 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilik vasfı değerlendirilen 2 kişi bulunurken, 5 şahsın yurt dışında olduğu tespit edildi.

11 şüphelinin öldüğü tespit edilirken, ifadesi alınarak serbest bırakılanların sayısı 54 oldu. (İHA)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...