Depremzedelerin ‘seçim’ göçü: Oy kullanmak için memleketlerine dönüyorlar

- Güncelleme:
Depremzedelerin ‘seçim’ göçü: Oy kullanmak için memleketlerine dönüyorlar

GÜNDEM Haberleri

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinde evlerini kaybeden afetzedeler, pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçiminde oy kullanmak için memleketlerine dönüyor. Kırıkkale’den 7 araçla 201 afetzede akşam yola çıktı. AFAD tarafından ulaşım masrafları karşılanan depremzedeler, sağlanan imkanlar için teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki depremin arından yaşadıkları şehirden ayrılan depremzedeler çeşitli yerlerde misafir ediliyor. Birçok depremzede de Kırıkkale Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarında misafir edildi. Afetzedeler, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçiminde oy kullanmak için memleketlerinin yolunu tuttu. Öğrenci yurtlarında ve evlerde misafir edilen depremzedeler otobüse bindi. Depremzedelerin ulaşım masrafları AFAD tarafından karşılanacak. Kırıkkale Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde 201 afetzede vatandaşın otobüslerle yola çıktığını söyledi.

Depremzedelerin ‘seçim’ göçü: Oy kullanmak için memleketlerine dönüyorlar

DEPREMZEDELER GİTMEK İSTEDİKLERİ İLLERE TRANSFER EDİLİYOR

Sorunsuz olarak gönderme işlemlerine devam ettiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Kurnaz, "İlimizde bulunan depremzedelerin transferine bu akşam itibariyle başladık. 7 araçla yaklaşık 201 kişiyi illerine yolcu ediyoruz. AFAD İl Müdürlüğümüze başvuran diğer depremzedelerimiz olursa da onların yine gitmek istedikleri illerine transferlerini sağlayacağız. Bugün otobüslerimizin de bir kısmı yola çıktı. Sorunsuz olarak gönderme işlemlerine devam ediyoruz. Depremzedelerimiz içinde kumanya hazırlığımızı yaptık. Onları da araçlarına yükledik" dedi.

Depremzedelerin ‘seçim’ göçü: Oy kullanmak için memleketlerine dönüyorlar

“DEVLETİN HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLANIYOR”

Kahramanmaraş'a giden afetzede Adnan Tekin, "Allah razı olsun devletimizden Çok iyi bakıyorlar hizmet güzel. Kırıkkale Yenişehir'deki yurtta kalıyoruz. Oy kullanmaya gidiyoruz. Bu otobüsler bize devletimiz tarafından sağladı. Tabii ki de oyumu AK Parti'ye veriyorum. 4 tane oyum var hepsi de AK Parti'nin. Devletimizi vatanımızı seviyoruz" diye konuştu.  Afetzede vatandaş Sevgi Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini belirtti. Yurtta kendilerine çok iyi bakıldığını anlatan afetzede vatandaş Ayşe Bozoğlu, devletin her türlü imkanı kendilerine sağladığını ifade etti. Afetzede vatandaş Fatih Genç ise, "Devletimizden Allah razı olsun bizlere her imkanı sağlıyor. Bizde elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...