Destici’nden Kınık’a istifa çağrısı: Görevi ehline bırak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Destici’nden Kınık’a istifa çağrısı: Görevi ehline bırak

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kızılay tarafından Ahbap Derneği’ne çadır satıldığı kamuoyuna yansımış ve bunun üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık tepkilerin hedefi olmuştu. Son zamanlarda Kızılay’a yapılan kan bağışlarının düşmesi sebebiyle kurumun itibar kaybına uğradığını söyleyen Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Destici, Kızılay Genel Başkanı Kınık’ı istifaya davet etti

Cumhur İttifakı ortağı ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a istifa etmesi çağrısında bulundu. Kızılay’a olan güvenin zedelendiğini ifade eden Mustafa Destici, Kınık’tan görevi ehline bırakma çağrısında bulundu.

6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraşlı merkezli depremler 11 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Birçok kurum, kuruluş ve vatandaş deprem bölgesine yardım etmek için seferber olmuş ve depremzedeler için gerekli yaşamsal araçları bölgeye ulaştırmaya çalışmıştı. Kızılay’ın deprem döneminde Ahbap Derneği’ne çadır sattığı ortaya çıkmış ve bunun üzerine vatandaşlar da afet zamanında böyle bir satışın gerçekleşmesi sebebiyle Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a tepki göstermişti.

KAN EKSİKLİĞİ SEBEBİYLE AMELİYATLAR ERTELENİYOR

Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin altına düştüğü, Kızılay’ın, 4 günlük kan stokunun kaldığını açıkladı. Birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor. Kan bağışının azalmasının sebebi olarak ise Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a olan tepkiler gösteriliyor.

DESTİCİ: GÖREVİNİ EHLİNE BIRAK

Kızılay Başkanı Kınık’a yapılan istifa çağrılarına bir yenisi daha eklendi. Kan stoklarındaki azalma nedeniyle ameliyatların ertelendiğine dair bir haberi alıntılayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Kızılay Başkanı'nı üçüncü defa istifaya davet etti. Kerem Kınık'ın Kızılay'ın kurumsal yapısına zarar verdiğinin altını çizen Mustafa Destici, "Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, on binlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır" dedi. Destici, "Vatandaşlarımıza çağrımız ise, “Pireye kızıp yorganı yakmayalım.” Sağlığı müsait olan insanlarımız mutlaka Kızılay’ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapmalı ve hiçbir hastamız kan bulunamadığı için mazallah hayatını kaybetmemelidir." ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...