Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert tepki! Beyrut saldırısı ve Haniye'ye yapılan suikast hakkında önemli açıklama
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert tepki! Beyrut saldırısı ve Haniye'ye yapılan suikast hakkında önemli açıklama

Son Güncelleme: 31 Temmuz, 2024 - 20:55
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Filistin ve Beyrut'a yaptığı saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu'u suçlayan Bakan Fidan, "Filistin meselesi İslam dünyasında çok özel bir yeri olan konu" dedi. Haniye'ye İran'da yapılan suikastın ne anlama geldiğini anlatan Bakan Fidan, " 'Şehitlik nasıl yakışırdı' dediğim bir insandı." ifadelerine yer verdi.

Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanal7 ve ÜLKE TV ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin ve Beyrut'taki saldırılarına tepki gösteren Bakan Fidan, Netanyahu'nun ateşkesi kendi siyasi kariyeri için kabul etmediğini söyledi.

İran'da yaptığı temaslar hakkında konuşan Bakan Hakan Fidan, "Dün Tahran'a Cumhurbaşkanımızı temsilen İran Cumhurbaşkanının göreve başlama törenine gittim. Haniye ile öğleden sonra saat 16.00 gibi yemin töreninde karşılaştık. Yemin töreninden sonra benim görüşmelerim oldu, bazı İranlı yetkililerle. Son görüşmemden çıkarken o da oraya giriyordu. O esnada tekrar karşılaştık." dedi.

Haniye hakkındaki düşüncelerini paylaşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Türkiye'ye geldim. Saat 5.15'te bir haber aldım arkadaşlarımdan, vefat haberini ilettiler. İnsan olarak çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir kardeşimizdi. Dün de aslında Allah'ın hikmeti, içimde bir düşünce oluşmuştu, "Şehitlik nasıl yakışırdı" dediğim bir insandı. Kendisini bir davaya adamış ve şehadetin en büyük mertebe olduğunu bilen bir insanın hedefine ulaşmış olduğunu görmek mutluluk veriyor açıkçası. Geriye kalan bizler için üzücü bir durum tabi, karışık duygular. Haniye, 60'a yakın yakınını kaybetmesine rağmen hiçbir zaman duruşunu kaybetmedi. Metaneti çok sağlamdı." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından derlenenler;

Yakın geçmişe gidecek olursak Haniye, 2006'da bir dönem başbakan da oldu. O dönem görüşmelerimiz başladı. O dönem hareketin başkanı Halid Meşal'di. İsmail Haniye göreve geldikten sonra onunla çalışmaya başladık. Tüm görevlerinde çok fazla temasımız oldu. Haniye, taşıdığı emanetin fevkalade farkında olan bir insandı. Hiçbir şekilde bir dünya menfaati içinde değildi. Çok ender rastladığım insanlardan biriydi. Çalışmaya gelince kendisi liderlik özellikleri itibariyle konulara odaklanabilen insandı. Çok çetrefilli konular üzerine günlerce, haftalarca tartışmalarımız oldu. Hiçbir zaman odağını kaybetmeyen bir insandı. Her zaman Filistin için fedakarlık yapmaya hazır bir insandı. Şahsiyet olarak büyük bir örnekti. Hiçbir zaman karamsarlığa düşmedi, umudu koruyan, dirayetli bir insandı. İsmail Haniye, kendisine baktığınız zaman Allah'ı hatırladığınız bir insandı.

"NETANYAHU ATEŞKESİ SİYASİ AJANDASI İÇİN KABUL ETMEDİ"

Biz olay başladığından itibaren soğukkanlı bir şekilde, olayın nereye gideceğini gördük. Uyarılarımızı ona göre yaptık. Bunun çok ciddi bir sonuca ulaşacağını baştan beri söyledik. Diplomatik yöntemlerin kullanılması gerektiğini ilettik. İki devletli çözüm önerilerinde bulunduk. Kendileri için zor olan bazı maddelere barış için 'Evet' dediler. Aç ve susuz kalmış insanların içinde bulunduğu durum onları rahatsız ediyordu. Savaşmak ve şehit olmak onları yormuyordu ama sivillerin çektiği azap onları etkiliyordu. İsrail'de bu sözleri dinleyen yok, kulaklarını kapatmışlar. Uluslararası sistem ne zaman büyük bir kriz yaşar o zaman İsrail ile ilişkilerini kontrol eder. Netanyahu ateşkesi kendi siyasi ajandası için kabul etmedi.

SUİKASTIN İRAN'DA YAPILMASI NE ANLAMA GELİYOR?

İsrail devleti adına atılmış sembolik bir adım. 'Hamas'ı askeri olarak destekleyen İran'a operasyon yapabiliriz' dediler. Şimdi buna yenisini eklediler. İran'ın onlara cevabı ne olur, göreceğiz. Dün 3 tane operasyon aynı anda oldu. Tahran'da, Beyrut'ta ve Irak'ta. İran için önemli olan 3 yerin vurulması, belli düğmeleri basılması anlamına gelir. Savaşın yaygınlaşmasını isteyen üst akıl devrede. İsrail toprak çalmaktan vazgeçmeyecek. Direniş gerek Lübnan tarafından olsun gerek Filistin'den olsun. Dünyaya bunu tehdit olarak lanse edecekler. Direnişi üreten Hamas ya da Hizbullah değil. İsrail yayılmacılığı devam ettiği sürece bir direniş olacak.

"İSRAİL BU AHLAKSIZLIĞI YAPIYOR"

İsrail kendisine verilen sınırlarda kalmayı istediği zaman problem kalmaz. Başkasının devlet olmasına da izin vermiyor. Filistin meselesi İslam dünyasında çok özel bir yeri olan konu. İnsanların inanışıyla ilgili bir konudur. Görmedikleri ve anlamak istemedikleri konu. İsrail bu hırsızlığı, bu ahlaksızlığı bölgede yapıyor. İnsanlar kendi topraklarını korumaya çalışıyorlar, bu İsrail düşmanlığı değil. Hamas '1967 sınırları içerisinde bir Filistin'i istiyoruz' diyor. Ülkenin geleceğini kendi siyasi kariyeri için, ülkeyi ipotek altına alan birine tepki gösteriyorlar. ABD'den aldığı destek Netanyahu'yu cesaretlendiriyor. Neyi alkışladığını bilmeyen bir yığın insan Netanyahu'yu alkışladı.

MAHMUD ABBAS'IN TÜRKİYE'YE GELMESİ

Biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu çok istisnai bir yerdir. Meclisimiz Gazi Meclis'tir. Bu Gazi Meclis, kendi çatısı altında önemli gördüğü konukları gündeme taşır. Filistin'in Devlet Başkanı olan Mahmud Abbas'ı davet ederek, Meclisimiz önemli bir adım atmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu inisiyatifi çok önemlidir.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 31 Temmuz, 2024 - 20:55
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Mayıs enflasyonu için ilk tahmin! İşte emekliyi bekleyen 5 aylık zam
    Mayıs enflasyonu için ilk tahmin! İşte emekliyi be...
    Kaydet
  • 2
    Kuruyan baraj doldu taştı! Su seviyesi yüzde 100'ü geçti, tesisleri su bastı
    Kuruyan baraj doldu taştı, tesisleri su bastı
    Kaydet
  • 3
    400 bin TL'ye 400 kilometre menzilli elektrikli! Daha piyasaya çıkmadan 30 bin sipariş aldı
    400 bin TL'ye 400 kilometre menzil! Piyasaya çıkma...
    Kaydet
  • 4
    4 milyon TL'ye bütün köyü satın aldı! Masraflarına yetişemedi
    4 milyon TL'ye bütün köyü satın aldı! Masraflarına...
    Kaydet
  • 5
    CHP'de büyük kopuş! Savcı Sayan: 3 milletvekili, 2 büyükşehir ve 2 ilçe AK Parti'ye geçmek istiyor
    CHP'de büyük kopuş! 3 milletvekili, 2 büyükşehir v...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Trump’ın Pekin ziyaretinden ne sonuç çıkar?
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Yaparsa CHP yapar!
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Türkiye’nin Türk dünyası vizyonu
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay CHP’de Kurucu Mirasın Talanı: Belediye başkanları neden ayrılıyor?
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan Kapatıyoruz!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kuveyt Türk'ten konut ve araç finansmanında indirim
    Kuveyt Türk'ten konut ve araç finansmanında indirim
    Kaydet
  • Tiyatroda ilk! Robot oyuncu sahneye çıkacak
    Tiyatroda ilk! Robot oyuncu sahneye çıkacak
    Kaydet
  • Antalya’da skandala 2,5 milyon TL ceza! Koku yayıldı, tatil hayalleri kâbusa döndü
    Antalya’da skandala 2,5 milyon TL ceza! Koku yayıldı, tatil hayalleri kâbusa döndü
    Kaydet
  • Gaziantep’te baraj yükseldi, fıstık bahçeleri sular altında!
    Gaziantep’te baraj yükseldi, fıstık bahçeleri sular altında!
    Kaydet
  • Azra Akın: Miniklerin kalplerine dokunmak istedim
    Azra Akın: Miniklerin kalplerine dokunmak istedim
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Rizespor Beşiktaş maçı hakemi Asen Albayrak kimdir, kaç yaşında, nereli? İkinci kez Süper Lig maçı yönetecek!
Rizespor Beşiktaş maçı hakemi Asen Albayrak kimdir, kaç yaşında, nereli? İkinci kez Süper Lig maçı yönetecek!
Kaydet
Manisa'da 3 ilçeyi sağanak, dolu ve fırtına vurdu!
Manisa'da 3 ilçeyi sağanak, dolu ve fırtına vurdu!
Kaydet
Avcılar'da pazardan kaçan kurbanlık dana E-5'te trafiği birbirine kattı!
Avcılar'da pazardan kaçan kurbanlık dana E-5'te trafiği birbirine kattı!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası