Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Düşen İHA benzin istasyonunu teğet geçmiş

Düşen İHA benzin istasyonunu teğet geçmiş

​Adana’da, boş bir araziye düşen ABD'ye ait insansız hava aracının (İHA) parçaları uzman bir ekip tarafından tek tek toplanıyor.

Kaydet
a- | +A

ABD'li askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, İncirlik Hava Üssünden kalkan ABD Hava Kuvvetlerine ait MQ-1 Predator uzaktan kumandalı uçak, saat 01:40 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Doğankent mahallesinde bir tarlaya düştü. İlk değerlendirmede insansız hava aracı mekanik arıza nedeniyle düştü. Olayda askeri ve sivil kimse yaralanmadığı kaydedildi. ABD askeri ve Türk yetkililer, insansız hava aracının düştüğü yerde incelemelerini sürdürüyor. Ekipler, insansız hava aracının parçalarını tek tek topluyor. Çalışmalar, akşama kadar tamamlanmazsa yarın devam edilecek.
Bu arada, İHA'nın düştüğü yerin yakınlarında benzin istasyonu bulunan Mehmet Bayram, olay anını şöyle anlattı:
“Saat 01.20 sıralarında otururken havada ışığı yanıp sönen bir cisim gördük, istasyonun yanındaki ağaçları sıyırıp geçtikten 1-2 dakika sonra patlama sesi duyduk. 10 dakika sonra polis geldi, araştırma yaptı. ABD'lilere ait insansız hava aracıymış. Korktuk. İstasyonu teğet geçti. Buraya düşseydi, facia yaşanabilirdi."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.