Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Türkiye'ye de mi savaş açılması lazım

Düzenleyen:
Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Türkiye'ye de mi savaş açılması lazım

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ukrayna'ya gösterdiğiniz tutumu Türkiye'ye de gösterin. Yine bir savaşın çıkmasını mı bekliyorlar" sözleriyle AB'ye tepki gösterdi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Bir basın mensubunun yönelttiği Ukrayna'nın üyelik sürecine dair soruyu da cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB konusunda, üye ülkelere sesleniyorum, Ukrayna'ya gösterdiğiniz tutumu Türkiye'ye de gösterin. Yine bir savaşın çıkmasını mı bekliyorlar." ifadelerini kullandı.

TİCARİ İLİŞKİLER

Türk firmaları, bugüne kadar Kosova'ya 400 milyon avroya varan yatırım yaptı. Firmalarımız yatırımlarını artırmaya hazırdır.

Kendilerine ve heyetine Ankara'ya hoşgeldiniz diyorum. Gerek ikili görüşmede gerek heyetlerarası görüşmede Kosova Türkiye arasındaki süreci kapsamlı şekilde değerlendirdi. Ekonomi, ticaret, terörle mücadele alanlarında işbirliğini geliştirmek için neler yapılabileceğini istişare ettik. Kosova'nın kalkınmasına büyük önem veriyoruz.

2004 yılından bu yana TİKA Kosova'da birçok projeye imzat attı. 2019 yılyla beraber ticaret hacmimiz olumlu bir seyre girdi. Ticaret hacmimiz pandemiye rağmen yüzde 52 artarak 600 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır 

Belgrad ile başlatılan sürerci destekliyoruz. Bölgesel barış ve istikrar için elimizden geleni yapmaya hazırız. Görüşmemizde FETÖ İle mücadelemizi el aldık. Değerli mevkidaşıma atılmasını arzu ettiğimiz bazı beklentilerimizi kendisine ifade ettim.

"SAVAŞ MI ÇIKMASI GEREKİYOR"

Biz kimseyi AB'ye alın almayın gibi bir gayretin içine girmeyiz. Biz kendimizden sorumluyum. Ukrayna'yı AB'ye alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Anca AB'ye soruyorum Türkiye'yi AB'ye almakta neden tereddüt ediyorsunuz. NATO'da duruşumuz belli. NATO'da da genişleme konusunda olumlu adımlar atıyoruz. AB konusunda, üye ülkelere sesleniyorum, Ukrayna'ya gösterdiğiniz tutumu Türkiye'ye de gösterin. Yine bir savaşın çıkmasını mı bekliyorlar. Sadece laf üretiyorlar samimi değiller. 

Erdoğan'dan AB'ye üyelik tepkisi: Türkiye'ye de mi savaş açılması lazım

KOSOVA CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Konuk Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani - Sadriu'nun açıklamaları şöyle:  Kosova'nın sesinin çıkmadığı uluslararası arenada Türkiye bize destek olmuştur. Özellikle Sayın Erdoğan'ın desteklerini hissediyoruz ve bunun için çok teşekkür ediyoruz.Türkiye ile aramızdaki ilişkileri daha ileri taşımayı istiyoruz. Kosova'nın NATO'ya girme zamanı gelmiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...