Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı? Feyza Altun ne ceza aldı, serbest mi bırakıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı? Feyza Altun ne ceza aldı, serbest mi bırakıldı?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı? | Feyza Altun sosyal medyada yaptığı hakaret içeren paylaşım sonrası gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı merak edildi. Feyza Altun’un ceza alıp almayacağı ve ceza alırsa ne cezası alacağı merak konusu olurken, serbest mi bırakılacağı da araştırılıyor. İşte ayrıntılar…

Feyza Altun tutuklandı mı? Feyza Altun sosyal medyada yaptığı hakaret içeren paylaşım sonrası gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı merak edildi. Detaylar haberimizde…

FEYZA ALTUN TUTUKLANDI MI?

Avukat Feyza Altun'un, sosyal medya hesabından paylaştığı Farsça şiire gelen yoruma verdiği küfürlü cevabı sonrası hakkında resen soruşturma başlatıldı. Bugün evinde arama yapılan Altun gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilen Altun, buradaki işlemlerinin ardından emniyete götürülecek. Öte yandan gözaltı kararının ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Altun, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da" ifadelerini kullandı.

FEYZA ALTUN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Feyza Altun hakkında soruşturma, TCK'nın 216'ya 1'deki "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" maddesine muhalefet iddiasıyla başlatıldı.

Soruşturmanın ardından tepki çeken paylaşımlarına ara vermeyen Altun, bugün evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı. Altun sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesine getirildi. Buradaki işlemleri tamamlanan Altun'un emniyete götürüleceği öğrenildi.

Feyza Altun tutuklandı mı, neden gözaltına alındı? Feyza Altun ne ceza aldı, serbest mi bırakıldı?

FEYZA ALTUN NE DEDİ?

Altun'un yarın adliyeye sevk edileceği kaydedilirken, Altun 'X' hesabından yeni bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımında hiçbir inancı hedef almadığını söyleyen Altun şunları yazdı:

Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez.

Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur.  Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum.

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...