Feyza Altun ne dedi? Feyza Altun ne paylaştı, niye gözaltına alındı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Feyza Altun ne dedi? Feyza Altun ne paylaştı, niye gözaltına alındı?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Feyza Altun ne dedi, niye gözaltına alındı? | Avukat Feyza Altun geçtiğimiz günlerde hesabından Farsça bir şiir paylaşmış ve gelen yorumlardan birine küfürlü cevap vermişti. Feyza Altun gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Feyza Altun şeriat hakkında ne dedi, paylaşımı neydi merak dildi. Peki, Feyza Altun niye gözaltına alındı? İşte detaylar…

Feyza Altun ne dedi? Avukat Feyza Altun gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Feyza Altun niye gözaltına alındı merak edildi. Detaylar haberimizde…

FEYZA ALTUN NE DEDİ?

Avukat Feyza Altun'un, sosyal medya hesabından paylaştığı Farsça şiire gelen yoruma verdiği küfürlü cevabı sonrası hakkında resen soruşturma başlatıldı. Bugün evinde arama yapılan Altun gözaltına alındı. Gözaltı kararının ardından sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Altun, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da" ifadelerini kullandı.

FEYZA ALTUN NİYE GÖZALTINA ALINDI?

Soruşturmanın ardından tepki çeken paylaşımlarına ara vermeyen Altun, bugün evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı.

Altun'un yarın adliyeye sevk edileceği kaydedilirken, Altun 'X' hesabından yeni bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımında hiçbir inancı hedef almadığını söyleyen Altun şunları yazdı:

“Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez.

Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur.  Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum.”

Feyza Altun ne dedi? Feyza Altun ne paylaştı, niye gözaltına alındı?

FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...