Genel Kurul için ‘200 vekil’ şartı aranacak

- Güncelleme:
Genel Kurul için ‘200 vekil’ şartı aranacak

Gündem Haberleri

TBMM, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, yarın toplanıyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - CHP grubu öncülüğünde, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri, ekonomik gelişmeler ve zamların görüşülmesi üzerine geçtiğimiz günlerde Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Yeterli imzaya ulaşılmasının ardından kararlaştırılan toplantı, yarın saat 15.00’te yapılacak. AK Parti grubu, toplantı için hazır bulunacak ancak Meclis’in açılması için gereken 200 milletvekili çoğunluğu sağlanırsa Genel Kurul’a katılacak. Meclis’in “Genel Görüşme” talebiyle olağanüstü toplanması hâlinde, liderler ya da grup başkanları kürsüden mevcut duruma dair değerlendirme yapacak.

“SUNİ GÜNDEM”

AK Parti kaynakları, muhalefetin bu çağrısını, ‘suni gündem oluşturma çabası’ olarak değerlendirdi. Kaynaklar, “Muhalefet, kendi iç karışıklıklarını, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırarak örtbas etmeye çalışıyor. Normal zamanda Meclis çalışmasın diye elinden geleni yapan, Meclis’in ağar-aksak çalışması için çaba gösteren muhalefet, güya bir anda çalışma hevesine düştü. Meclis tatile girdi diye biz tatile girmiyoruz. Böyle suni gündemler oluşturarak, suyu bulandırmanın manası yok” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...