Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Milley ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Milley ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin K. Irak ve Suriye'deki Pençe Kılıç Harekatının yankıları sürerken kritik bir görüşme gerçekleşti. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Milley ile görüştü. Görüşmede güncel gelişmeler ele alındı.

Türkiye, Suriye topraklarından PKK/YPG'li teröristlerce atılan roketlerin ardından kara harekatı hazırlıklarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uçaklarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz." dedi. Pençe Kılıç ve gündemdeki kara harekatının yankıları sürerken ABD ile kritik bir görüşme geldi.

ABD İLE ASKERİ DÜZEYDE TEMAS

Ardından ABD ile askeri düzeyde kritik bir temas gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Orgeneral Mark Milley ile telefon görüşmesi yaptı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir." denildi.

AA'nın aktardığına göre, açıklamada, "Güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur." ifadesi kullanıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...