Gökhan Zan milletvekili mi? Gökhan Zan hangi partiden aday?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gökhan Zan milletvekili mi? Gökhan Zan hangi partiden aday?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat depreminden sonra aktif siyasi hayata giren eski futbolcu Gökhan Zan milletvekili mi sorusu araştırılmakta. Gökhan Zan, 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti Hatay 2'nci sıra milletvekili olarak aday gösterilmişti. 31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken Hatay Belediye Başkan adaylığı ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Gökhan Zan milletvekili mi? Gökhan Zan hangi partiden aday? sorularının cevaplarını haberimizde derledik. İşte detaylar...

Eski futbolcu Gökhan Zan, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'daki çalışmaları ile gündeme gelmişti. Ardından genel seçimlerde İYİ Parti Hatay 2'nci sıra milletvekili olarak seçime girdi. Geçtiğimiz hafta 6 Şubat depremlerinin anma gününde Hatay'da mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı olan Lütfü Savaş ile halkın arasındaki gerginlik yaşandı. Hatay'da rakip bir aday çıkarma konusunda kulislerde Gökhan Zan'ında ismi geçmeye başladı. Gazeteci Hasan Basri Akdemir'in Gökhan Zan açıklaması ise gündem oldu. 

GÖKHAN ZAN MİLLETVEKİLİ Mİ?

Gökhan Zan, 22 Mart 2023 tariginde Meral Akşener'in daveti ile İYİ Parti'ye katıldı. Hatay'a destek olabilmek, depremin ardından Hataylıların sesini mecliste duyurabilmek için siyasete girdiğini açıklayan Gökhan Zan 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti Hatay 2'nci sıra milletvekili adayı oldu. Ancak Gökhan Zan milletvekili seçilmedi. Ardından 2023 Aralık ayında İYİ Parti'den istifa etti. 

GÖKHAN ZAN HANGİ PARTİDEN ADAY?

CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ı aday göstermesi tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz hafta Hatay'da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anma töreninde Lütfü Savaş'ın adaylığına halkın bir kesiminden tepki geldi. Gazeteci Hasan Basri Akdemir ise TİP'in aldığı sürpriz kararı duyurdu. Gazeteci Akdemir'in iddasına göre TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan'ı gösterecek. TİP'in teklifini Gökhan Zan'ın kabul ettiğini ifade etti. Resmi açıklamanın ise bugün geleceğini duyurdu. 

Gökhan Zan milletvekili mi? Gökhan Zan hangi partiden aday?

GÖKHAN ZAN TİP HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 

Türkiye İşçi Partisi'nin bugün (12 Şubat ) yaptığı basın açıklamasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandı. Gökhan Zan aday olarak gösterildi. Adaylık konuşmasında CHP yönetimine seslenen Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" sözleriyle mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı olan Lütfü Savaş'a çağırda bulundu. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...